Mi számít jó fizetésnek 2021- ben Budapesten ?
Ki mit dolgozik és mennyit keres nettóban ?
( nem akarok turkálni senki zsebében , csak itt névtelenül van , ezért gondolta meg kérdezem ) 🙂
5 os vagyok,
Nem 6 os, 800 nettot keresek + a befektetek dolgokba amik ezen felul szep penzt hoznak.
Albiba lakok, nem tervezek meg lakast venni, de ha arra kerulne sor akkor az is megoldhato lenne. Csak arra gondoltam amikor az 500+ ot mondtam hogy amikor elertem azt a szintet akkor mar eleg sokat betudtam fektetni a havi kiadasok mellett.
Mielott meg barki elkezdene h gazdageknak konnyu, 300000 forintal es par ev szakmai tapasztalattal kezdtem a budapesti palyafutasom
Budapesten nettó 400-500 ezerből már el lehet lenni, akár albiban, akár lakáshitelt törlesztve is. Persze ez nem a gazdag szint közel sem, csak egy kényelmes életszínvonal.
Amúgy a pesti átlag fizetés kb. 300k nettó, a medián kb. 250k lehet szóval a nagy átlaghoz képest a 400-500k szerintem tényleg jó fizu, persze ez nem igaz mindenkire. Aki 1 milliót keres, az ennyiért fel sem kelne reggel. :)
#10-es: "a 8-as vagyok, aza abaj hogy igaz is, megkapom aztán fél év múlva már megint jó lenne az a plusz és szerintem nem egyedi eset vagyok"
Ez velem is így volt sokáig, de sikerült változtatni :D
Egyszerűen arról van szó, hogy a legtöbb ember egyből az életszínvonalát növeli, ha kap egy kis pluszt, pedig azt a megtakarításra kellene inkább fordítani. Szóval ha legközelebb kapsz emelést, akkor a pluszt kezeld úgy, mintha nem is lenne és egyből tedd félre. Rájössz majd, hogy kevesebből is tök jól meg tudsz majd élni.
475 ezer az átlag, 250 a medián? Ezek a számok még a bruttóra sem igazak, nemhogy a nettóra :)
Persze, itt a gyakorin mindenki 1 millát keres, és alig tud megélni, tudom...
Maga a kérdés olyan szempontból értelmezhetetlen, hogy nincs két ugyan olyan élethelyzet. Valakinek a 250 ezres fizetés számít jónak, van akinek a 450 ezer is kevés, mert elb*ssza a pénzt.
Reálisan nézve, jelenleg 300 ezer forint az a pénz, amiből már nem halsz éhen, és még egy olcsóbb kocsit és albérletet is fenn tudsz tartani, úgy, hogy még félretenni is tudsz belőle. És szerintem ez már "jó" életszínvonalnak számít (még akkor is, ha te már 16 évesen 500 ezret kerestél, saját házad volt, és kaviárt reggeliztél, legalábbis ezt álmodtad), ugyanis az átlaghoz képest kell értelmezni szerintem az "életszínvonalat".
Budapesten nettó 300-ból albit és kocsit fenntartani egyedül és emellett félretenni is? Ezt mégis hogy?
Ehhez kell a nettó 400-450 ezer minium.
Nézd, a mostani ingatlanpiaci körülmények között te kereshetsz 600 ezret is, akkor sem lesz belátható időn belül normális lakásod, ahol elfér majd valamikor 2 gyerek, egy feleség/férj, és nem putri környéken van.
Egy normális állapotú, normális méretű panel lakás (ami normális helyen van), simán 40 millió körül van, ha nem több. Ha van is 5 millió önrészed, akkor is 200 fölött lenne a törlesztő havonta.
Egyedül lakni és autót fenntartani "luxus", amennyiben nem vagy NER lovag, vagy nem örököltél, nem gazdagok a felmenőid, esetleg nem vagy informatikai zseni.
A másik dolog: menj fel egy álláskereső portálra. A legtöbb munka 150-250 ezer között fizet. Olyan meló, ahol bejelentve kapsz 300-at, ritka, ahol ennél többet kapsz, az még ritkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!