Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi most a mérnöki kezdőfiz...

Mennyi most a mérnöki kezdőfizetés?

Figyelt kérdés
Aki mostanában kapott ajánlatot, mennyit adnak a cégek? Nem feltétlen totál kezdőre vagyok kíváncsi, pár év tapasztalattal, a nagyobb multiknál van egy fix kezdőbér.
2021. jan. 19. 22:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
NIncs ilyen
2021. jan. 20. 08:10
 12/27 anonim ***** válasza:
97%
Én Budapesten, Kőbányán a Boschnál kezdtem alapszakos villamosmérnök diplomával nettó 330 ezerrel 1 éve totál frissen az egyetemről jövet. Nem tudom ebben mi olyan hihetetlen, főleg a fővárosban kb ez lenne az alap. (De vidéken is azért egy 250 minimum)
2021. jan. 20. 08:29
 13/27 anonim ***** válasza:
Nem egy trendi mérnöki diplomával, de kifogtam egy lehetőséget ahol multi keresett ilyen végzettségű embert, és én bruttó 500 felett kaptam, hasonlóan az ott dolgozó villanyosokhoz meg infósokhoz. Vannak olyanok is, akik a közszférában bruttó 350 körül kezdenek. Egy környezetmérnök, építős, vagy laborasszisztensként dolgozó vegyész akár ez alatt is kereshet, nincs sztenderd mérnöki kezdőfizetés. Az alja meg teteje között kétszeres különbség is lehet.
2021. jan. 20. 10:00
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

bruttó 250 szerintem reális kezdő, az alap probléma az hogy menedzsment szinten a fodrászok rengeteget lehalásznak, térkövezők burkolómesterek stb sajnos ők élveznek bérezésben előnyt teszem fel bruttó 700-800ezer és kedvezményes adókulcs végett egy nettó 650ezer zsebben marad.

mérnök felejtős hacsak nem akarsz néha beugrani a sorra összeszerelni mert kelleni fog a kiegészítés

2021. jan. 20. 13:11
 15/27 anonim ***** válasza:
96%
A bruttó 450-et mi a f*sznak pontozzátok le, drága munkapiaci szakértők? :D Elhiszem, hogy fáj, de Budapesten egy Bsc diplomával, nyelvismerettel, és nagyjából az 1 éves szakmai gyakorlatból származó tapasztalattal teljesen reális.
2021. jan. 20. 13:43
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Fáj nekik, mert a milliárdos burkoló felsővezetők a felét is spórolják a frissdiplomás mérnököktől :D Az igaz amúgy, hogy állami cégnél vagy nem keresett diplomával, esetleg vidéken kevesebb lesz, akár egy százassal is.
2021. jan. 20. 14:03
 17/27 anonim ***** válasza:
95%

A br. 260 magasabb százalékon áll, mint a 450. :D

Párhuzamos valóság.

2021. jan. 20. 14:13
 18/27 anonim ***** válasza:
93%
Én el tudom képzelni vidéken, agrármérnökként valamilyen telephelyen... De hogy nem ez az átlag, főleg Pesten, abban biztos vagyok. A legrosszabbul kereső mérnök ismerőseim állami cégeknél 340-380-as kezdőt kaptak.
2021. jan. 20. 14:18
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem mindegy azért, hogy melyik multi. Nálunk gépkezelők keresnek átlag havi nettó 400 ezreket, akkor képzelheted, hogy egy mérnök mennyivel kezdhet. 500 ezret simán hazaviszik, pár év után 600 körül biztosan.
2021. jan. 20. 16:36
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan lepontozhattok, ez az igazság. Az más kérdés, hogy néha fáj.
2021. jan. 20. 16:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!