Mennyit kaphat egy átlagtól kicsit jobb egyetemi oktató különféle kutatóintézetekben, más egyetemeken óraadóként stb? (adjunktus, docens)
Természetesen nagyjából képben vagyok, hogy maga az adjunktusi vagy docensi fizetés olyan 200-300 között mozog.
Viszont rengeteg tanárnál látom, pl. az én egyetememen is, hogy tanít más egyetemeken is, akár mint óraadó oktató. Plusz benne van 1-2 kutatóintézetben is, neadjisten vezető tisztségviselő is benne. Mellette folyamatosan publikál stb.
Egy ilyen oktató kb. mennyi pénzt gereblyél össze egy hónapban ilyen dolgokból?
A publikálásért ritkán kapnak díjazást. A konferencia részvételért még ők fizetnek.
Pályázatokból plusz 100-150 összejöhet. De ezek határozott időtartamúak, fél-egy év. Az óraadás 3-5 ezer forint óránként.
Egyetemen tanitok, docens vagyok :)
Egyes jol irja. Az alap brutto fizetesem 320e Ft korul van, mas, kiegiszito munkaert kapok havi brutto 150e Ft-t. Ez a tobbletmunka is ki tudna tenni egy egesz allast.
A palyazatokbol egy ideje kivontam magam, mert csak lopta az idot.
A tavaszi online oktatas idejen napi 12 orakat dolgoztam.
Nalunk nem lehet mas egyetemen tanitani.
Ettol fuggetlenul fel nem adnam, nagyon szeretem, es meg tudok elni a fizetesembol (igaz, nem Budapesten vagyok).
Nekem mondjuk úgy tűnt, hogyha az ember tud vinni 2-4 projektet folyamatosan, akkor az nettó 300-600 ezer forint pluszba.
Nálunk úgy csinálják, hogy az msc-seket beszervezik projektekre, és a tanár csak konzultálja őket. Diplomamunkáért is fizetnek valamennyit pluszba.
Tanársegéd vagyok, vidéki alapítványi egyetemen dolgozok, egy utolsó kis senki vagyok, van teljesítménybérezés, 396 most a nettóm ebben az évben, de tavaly 404ezer ft volt. Remélem jövőre ismét javítok, a 404ezerhez a felső 15%ban voltam. Emellett tavaly és idén is van havi 240ezer ftom, ami 2 ösztöndíjból jön össze, ezzel sajnos csak 1-1 évre tudok számolni, de majd jövőre is jelentkezem. Az oktatásban nem hajtom túl magam (most), így onnan "csak" 140ezer ftot kapok félévente kb. (az idegennyelvű órákért jár plusz díjazás). A megjelent cikkek után 1 évvel később kapok extra pénzt, az impakt faktort szorozzák 170-190ezerrel (mikor hogyan), majd leosztják a szerzők számával, de az első és az utolsó szerző duplán számít. Kaptam idén 2 másik ösztöndíjat is, az egyszeri 190ezer ft volt. Nem mondom, hogy beledöglök, de tényleg dolgozok.
Eddig minden open access cikkem kifizették, tavaly pedig q2-s cikkem is volt ami 800ezer ftba került, szóval nem csak q1-es folyóiratmegjelenéseket támogatnak. Volt/van lehetőségem utazni, sokszor vagyok heteket más országokban csak technikákat tanulni (idén is megyek). Alapkutatásban dolgozok, ez még fontos információ, tehát gyakorlatilag pénzt sem termelek.
Akit ezután érdekel hol dolgozok: PTE-ÁOK, nagyon szeretem, nem orvos vagyok, csak egyszerű biológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!