Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok arról,hogy...

Mit gondoltok arról,hogy Magyarországon ilyen durva munkaerőpiaci kartellezések, versenyjogsértések vannak?

Figyelt kérdés

[link]

Én ezt régebben is mondtam, sőt kérdést is tettek fel róla.Az emberek többsége nem hitte,hogy ez a helyzet.Most viszont, cikk is született róla.

Hivatalos,hogy kartellezés folyik a munkaerőpiacon.

Magyar "HR kultúra".

De, aki dolgozott vidéken is, az tudja,hogy ez a helyzet.

A cégek megállapodnak egymással a bérekről,hogy ne "ugráljanak" a munkavállalók, ne legyen verseny.Illetve, elintézik,hogy a környéken ne vegyenek fel hasonló munkakörre.

Vidéken egyébként, a szellemi pozícióknál is jellemző ez, nem csak a fizikai munkaköröknél.

Én részben emiatt kerültem Budapestre.Itt van igazi,szabad verseny és egy váltással nem csak bruttó 15-20 ezer forinttal növekszik a béred.

Ezzel szemben vidéken, vagy kevesebbet akarnak fizetni, mint a jelenlegi béred, vagy max bruttó 20 ezerrel többet.

2021. jan. 19. 17:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem csak ott, hanem például a Vodafone/Tmobile/Telenor között is.

Szét is akarják csapni a Digit.

2021. jan. 19. 17:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Jóreggelt Kívánok !

Fel tetszettek ébredni ? Több ipartelepen már 15 éve ez megy.

Meg még durvább sztorik is vannak.

Volt olyan hely pár éve ahol a jelenlegi HR igazgatód előbb tudta hogy felvettek mint te. Mert ő hagyta jóvá, hogy elmehess a cégtől.

Úgy működött mint egy kikérő.

Józsikám a Béla jelentkezett hozzánk. Elengeded ?

Az utóbbi években a munkaerő hiány miatt a nyugati megyékben többen már kiléptek ezekből a megállapodásokból mert annyira szorit a gazdasági kényszer.

2021. jan. 19. 18:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ebben semmi új. De ezt akkor lehet megtenni, amikor sok a munkavállaló, a jelentkező. Ha munkaerő hiány van, akkor nincs ilyen. Tudják azt a cégek, hogy hol mennyit fizetnek nagyjából és ha kevés a jelentkező, akkor egymás felé fognak ajánlani.
2021. jan. 19. 18:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem teljesen így működik. Amikor egy HR igazgató a polgármester barátja akkor az átrendezi a piacot.

A 2000 fős multi HR igazgatója simán felhívta a 200 fős kis céget, hogy ne csábítsák el az operátorokat. Onnantól kezdve nyíltan közölték az emberekkel hogy oda felesleges pályázni.

2021. jan. 19. 18:26
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

"A 2000 fős multi HR igazgatója simán felhívta a 200 fős kis céget" Mert különben mi történik?

Milyen cég(vezető) az, aki saját magával kitol és nem vesz fel tapasztalt embereket ha neki pont olyanokra van szüksége, csak azért mert egy másik cég felhívta, hogy ne tegye?

2021. jan. 19. 18:30
 6/11 anonim ***** válasza:
25%
Olyan cégvezető aki szintén ismeri a polgármestert és tudja mi fog történni ha nem működik együtt.
2021. jan. 19. 18:32
 7/11 anonim ***** válasza:
87%
Csak kíváncsiságból: mit tud tenni egy polgármester egy céggel?
2021. jan. 19. 18:44
 8/11 anonim ***** válasza:
16%

Felhívja a tűzoltókat (akik ma már katasztrófavédelem) és kér egy telephely ellenőrzést. Én még nem láttam olyan gyárat ahol minden rendben lenne. Annyi hülye szabály van hogy képtelenség 100 százalékig megfelelni.

Bige üzemét is a katasztrófavédelem záratta be.

2021. jan. 19. 18:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Van különbség orbán és egy kisváros polgármestere között. Bigét orbán akarta eltüntetni. Kimegy a katasztrófavédelem és talál kis hibát, akkor nem fogja bezárni a gyárat, max. megbünteti a céget (megintcsak ne a Bige-Orbán párbaj legyen a referencia, mert orbán azt csinál, amit akar). Egyébként mekkora "gyár" az, ahol 200an dolgoznak?

Na mindegy, csak kíváncsi voltam, mert nekem ez inkább városi legendának tűnik, hogy egyik cég ráparancsol egy másikra, hogy ne vegyen fel embereket.

2021. jan. 19. 19:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan tersegek (Miskolci iparvidek, Debreceni iparvidek, Jaszsag pl.) ahol ez valoban mukodik. De ha jon par multi a videkre, egybol a levesukbe kop. A Jaszsagban ilyen volt a Thyssen Krup es kozel a terulethez az Apollo Tyres. Miota ez a ket ceg uzemel a tersegben, szepen lassanelkezdtek felkuszni a berek a Jaszplasztiknal, Samsungnal, Ferro Pressnel. Bar meg kozel sem fizetnek olyan jol mint az Apollo. Debrecenben es kornyeken ugyan ezt fogja hozni a BMW. A nyugati orszagreszben ez kevesbe jellemzo, ott a multik ha nem is huzzak felfele a bereket mindenhol, de legalabb a real erteket tartjak. El kell huzni csaladostol az ilyen tersegekbol, kiraboljak a lakossagot.
2021. jan. 19. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!