Felmondás helyett csak szüneteltetném a munkámat. Lehetséges ilyen?
21 éves vagyok, a jelenlegi munkahelyemen már 3 éve vagyok mint informatikus és szeretem is, jól is fizet.
Még nyáron hallottam egy lehetőségről, a Camp Americáról, ahol kb ingyen 3 hónap Amerikában, táborokban felügyelő.(ha összejön)
Szóval a főnökömnek még nem szóltam róla, mivel nem 100%, hogy tudok menni(covid, vakcina kérdés, utazási nehézségek).
De ha mégis megyek, hogyan kommunikáljam a cégnél? Fel kell mondanom, vagy tudom szüneteltetni és szeptembertől folytatni?
Fizetés nélküli szabadságot kérhetsz, még az is lehet, hogy megkapod.
Mondjuk ez max. nyelvgyakorlásnak jó, más értelme nincs.
Értem, akkor ez a fizetés nélküli szabadság lehetséges opció
#2-es: Nem szükséges hallgatói jogviszony, de talán nagyobb előnnyel indulsz ha diák vagy
#3-as: Nyelvgyakorlásnak jó persze...de azért mégis hónap nyaralás Amerikában ingyen és még zsebpénzt is kapunk :D
Azért a mesének van árnyoldala is, én voltam Amerikában táboroztatni. Nos, ez szinte ugyanolyan meló, mint bármi más, csak talán felelősség is, a gyerekek miatt. Persze ha mosogatsz, akkor nem annyira. Mindenesetre egy napi 12-16 óra munkával azért bőven számolhatsz, szóval nem fogod bejárni Amerikát, max a környéket. Egyedül a 3 hónap után van 1 hónapod a vízum lejártáig, akkor szokás kirándulni, elrepülni a vágyott helyekre. Ez alatt az 1 hónap alatt még spórolósan is el lehet égetni a teljes 3 havi fizudat, ha nem költesz egyébként akkor semmi extra cikkre. (Repülő, lakhatás, szállás minimum)
Ja, és mindenképp kell aktív jogviszony, mivel a vízumot csak úgy kaphatod meg.(J1)
cége válogatja, hogy mennyire nyitottak a fizetés nélküli szabira. főleg nyugati multi cégeknél van ahol támogatják, de ott is inkább csak bizonyos szint felett. magyar cégek kevésbé szokták szeretni. ha jó viszonyban vagy a vezetéssel és jó fejek, akkor lehet, hogy belemennek.
viszont abban igazuk van a többieknek, hogy valószínűleg ez nem nyaralás mellé még zsebpénz is, hanem inkább kemény munka zsebpénzért.
szerintem is jobban jársz vele, ha szabira mész néhány hétre és azalatt ellmész a fizetésedből nyaralni.
a másik hátizsákos utazók körében népszerű megoldás, hogy ha rá tudod venni a céged, hogy külföldről dolgozhass home office-ból és akkor elutazhatsz, dolgozhatsz kintről és mikor vége a munkaidődnek, akkor nem itthon kell ülnöd, hanem kimehetsz a tengerpartra, városba, stb.
ajánlom Víg Bori backpacker: Hogyan menjünk világgá című könyvét. elég alaposan körüljárja ezt a témakört.
a járvány mondjuk elég alaposan felborított mindent. most igencsak kérdéses, hogy akár a táboroztatás, akár a külföldi diákmunkákra, akár csak utazni, vagy várost nézni mikor és mennyire lesz újra lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!