Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdasági, pénzügyi szakon...

Gazdasági, pénzügyi szakon gyakornokként tapasztalat nélkül mennyi fizetést kérhetek?

Figyelt kérdés

2021. jan. 18. 13:18
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Gyakornokként minimálbér, utána bruttó 400 kb
2021. jan. 18. 13:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyakornokként egyszerű a helyzet, mert az estek 99%-ban nincs béralku, és nem is kell "kérned".

A gyakornoki fizetések a legtöbb cégnél fixek (legalábbis a nagy cégeknél, de a KKV-k nem nagyon futtatnak gyakornoki programokat, ott a gyakornok jellemzően az ingyen munkaerő szinonímája), egyszerűen megmondják, hogy mennyi az órabér, amit elfogadsz vagy sem.

2021. jan. 18. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit adnak.
2021. jan. 18. 14:58
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Felesleges lepontozni az elsőt, mert biztos hogy sok minimálbéres (nettó 110e, 40 órára vetítve, vagy annak megfelelő diákmunkaként foglalkoztatott) gyakornoki pozi van. Ha a másfélszeresét (nettó 160e 40 órára vetítve) kapod, már összeteheted a két kezed. A kétszeresét meg van ahol mérnökhallgatóknak adják meg (nettó 220e 40 órára vetítve). Ennél többet leginkább csak az IT-ben adnak gyakornoknak.
2021. jan. 18. 15:11
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

4: "A kétszeresét meg van ahol mérnökhallgatóknak adják meg (nettó 220e 40 órára vetítve)."

Több multinál dolgoztam gyakornokokkal, és ez nálunk sehol nem így működött (nem azt mondom, hogy nem lehet ilyen példa, de az általam ismert helyeken nem így ment).

A gyakornok az gyakornoki fizetést kapott, a keresett IT-s mérnök gyakornok ugyanúgy aprópénzt, mint a kevésbé keresett HR-es gyakornok. Ez a gyakornoki programban volt szabályozva.

Az egy másik kérdés volt, hogy hiányszakma IT-t felvettünk mondjuk tanulmányi szerződéssel diploma előtt is, és ott kereshetett jó pénzt (míg a HR-nek ilyen opciója nem volt), és ott már kapott normális fizetést, de a gyakornoki programokban általában egy kis zsebpénzt lehet keresni és a kutyát nem érdekli, hogy mennyire keresett a szakma.

2021. jan. 18. 16:23
 6/9 A kérdező kommentje:
HR-essel beszélgettem és ő kérdezte hogy mennyire gondoltam, azt mondtam hogy nettó 100 körül, nem akartam egyik irányba sem túlozni vagy kicsinyíteni, de nem is jutott eszembe hogy megkérdeznék egy gyakornoktól... Hülyeséget mondtam vagy reális voltam?
2021. jan. 18. 17:17
 7/9 anonim ***** válasza:
55%
#5: nagyvállalatnál, multinál diákmunkaként ilyen sávban vannak a fix órabérek. Kisebb cégeknél, ahol nem szórakoznak a diákszövetkezettel meg felveszik a gyakornokot ilyen nettóval, rendes munkaviszonyban. Az IT-s gyakornoki fizetéseknek meg nézz utána, mert vannak 2000 feletti bruttó órabérek is.
2021. jan. 18. 17:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#6 kérdés, hogy heti hány órára mondtad a 100 ezret... 20-ra valószínűleg nem adják meg, 40-re meg talán kicsit kevés, és adnának mondjuk 120-at... De nem mindegy a cég mérete és a foglalkoztatás formája sem.
2021. jan. 18. 17:54
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Hol? Budapesten vagy Ibrányban? Egyébként nem tudom miért havi fizukról beszéltek, gyakornokként engem mindenhova órabérben vettek fel diákszövetkezeten keresztül, ha Budapesten keresel állást, akkor kezdetnek 1100-1300ft közötti órabér az átlagos, aztán 4-5 hónap tapasztalat után nézz szét újra a munkaerőpiacon.
2021. jan. 18. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!