Miért erőlteti a Fidesz 2025-ig a forintot, nem veszi észre, hogy már egyre kevesebbet ér?
2000-2005 években emlékszem gyerek voltam és akkoriban nálunk a penny volt a nagy bolt. 20-25.000Ft-ból intéztük a nagybevásárlást és televolt a kosár. Most úgyanezt 60-70.000Ft-ból tudjuk megcsinálni.
Szóval a forint 3x el van értéktelenedve, és 5% volt a termékadó nem 27% mint most 21-be...
Minden esélyünk meglett volna bevezetni, és akkor a sok devizás nem lenne ekkora ganéjban 3x4x szórzókat kaptak.
Nézzétek meg Szlovákiát, 2009-óta szárnyal és ott jól keresnek az emberek, 200.000Ft vidéken is megvan
"2000-2005 években emlékszem gyerek voltam és akkoriban nálunk a penny volt a nagy bolt. 20-25.000Ft-ból intéztük a nagybevásárlást és televolt a kosár. Most úgyanezt 60-70.000Ft-ból tudjuk megcsinálni."
Ez mondjuk az euróra is ugyanígy igaz, csak valamivel kisebb mértékben.
Telibeszarom a témát, meg a politizálást is. Szegény ember sanyarú gondolatai ezek. Teljesen mindegy. Hogy te ebből Így számolsz inflációt :D. Közgazdászok kedvence lehetsz.
Egyetlen egy dologra vagyok kÍváncsi. MI a búbánatos szart vásároltok ti, hogy 70 ezerért pakoljátok tele a kosarat? :D
Na mert mintha egy nagybevásárlásra, ami 2 hétre elég egy 4 tagú családnak akkora dolog lenne 70 ezerért bevásárolni... Gondolom megleplek, de nem kell hozzá kaviárt és tonhal filét venni, hogy simán összejöjjön.
10 kiló hús kb. 15e, zöldségek ára ugyan úgy az egekben, felvágott, pékáru, ürdítő... pikk pakk 70e összejön. És még semmi luxuscikket sem kell venni hozzá.
Te amúgy retardált vagy? Te naponta, darabonként veszed a krumplit, hagymát, répát, uborkát, paradicsomot? Mert ha igen akkor segítek, simán eláll hetekig... A mirelit pláne.
A pékáruból nyilván nem veszel meg mindent előre, mint pl. a kétszersültet vagy toast kenyeret, de egy nagybevásárlás alatt abból is összejön több ezer forintnyi simán.
Úgy látom csak én és a 15# vezetjük a költekezés otthon.
Amikor fent laktam BP-en átlag havi 160.000Ft ment el minden hónapban megélhetésre és ebben a szobám bérleti díja nem volt benne. És nem éltem luxus körülmények között.
Volt olyan hónap mikor alig ettem akkor kijött 80.000Ft-ra.
Lakótársam aki tésztákat zabált minden nap neki olcsó volt magát fenntartania. Sokszor néztem rá, mekkora sóher...
"Egyetlen egy dologra vagyok kÍváncsi. MI a búbánatos szart vásároltok ti, hogy 70 ezerért pakoljátok tele a kosarat? :D"---Nem én voltam a 70e-es, nálunk olyan 60e körül van a penny-s bevásárlás. A mi kosarunkba ennyiből már jut pl. Dárdás parizer is, aminek 390Ft a kilogrammja, étolajat is veszünk a legolcsóbb 640Ft/liter, sőt még egy tálca tojást is a kosárba került 30*32Ft.
Igazad van kedves hozzászóló, nem szabadna ilyen luxus dolgokra költenünk!
15 éve nem "nagybevásárolok"... de kajára rengeteg megy el. Ha valaki változatosan akar enni és a családját is változatosan szeretné jól lakatni, neadjaIsten egészségesen, vitaminok, ásványianyagok bevitelére egy cseppet figyelve... tehát vesz zöldséget, gyümölcsöt.... akkor RENGETEG megy el kajára.
Emberek... ezt csak az nem látja/tudja, aki nem vásárol be mert anyuka megteszi helyette.... VAGY leszarja mit eszik.
A minőségi felvágott vagy sonka KIMÉRVE, NEM előre csomagoltan!!!! 10 dekája 5-600 forint!
10 deka micsoda? 1 embernek, 1 evés... és akkor nem nagyétvágyú... Emellé 2-3-4 darab zsemle vagy kifli még 100 forint, odanerohanjak eszik hozzá paradicsomot, paprikát vagy SAJTOT (Ijjjjj........)...
1000 forint... 1 azaz EGY étkezés, HIDEG étkezés.....
Miről beszéltek.....?
Én minden nap vagy minden másnap főzök, éppen ezért.... ha nem tenném, melegételt rendelni kellene vagy "útszélén" enni... na azt ki se számoljuk.
2 felnőtt 2 gyerekre nekem a havi, mindenféle luxus és flancolós kaja mentes, de zöldségekkel-gyümölcsökkel ellátott kiadásom kb 120.000 forint.
Másnak ennyi a keresete...
Szóval aki 2 hétre 70-et költ, egyáltalán nem sok....
Aki itt zsonglőrködik, a naponta kétnaponta jár a boltba és a nyugtát, meg se várja már szalad.
Szóval egy héten 10-30e is elkölt, két hétre az 60e.
Na akkor kinek van igaza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!