Az játszható út, ha Erdélybe kimegyek, átváltom a forintot egy kevesebbet erő pénzre, aztán úgy váltom át arra a pénznemre, amit ott használnak?
Ha az a célod higy elbukd a pénzedet akkor ez a járható út.
A valutaváltásnál van eladási és vételi árfolyam.
Ha a forintodból veszel japán jent majd abból román lejt akkor rosszabbul jársz, mint ha a bankban a forintodért rögtön lejt veszel.
Te utána is néztél annak, amit kérdeztél? :-)
Ha karsz venni mondjuk 1.000 török lírát, akkor az 1.000 líra Neked a valutaváltónál 54.500 - 55 ezer ft-ba kerül (vásárlásnál/vételnél az eladási árfolyamot kell nézni)
1.000 török líráért, ha el akarod adni (vételi árfolyam), akkor 700 román lejt kaphatsz:
Míg ha ugyanezért az 54.500 ft-ért egyenesen román lejt veszel, akkor 800 lejt kapsz érte.
Szóval marha "nagy biznisz" lenne, amit kigondoltál... :-)
De teljesen mindegy, miylen valutával nézzük, mert kb. ugyanez lenne az eredmény.
4-es vagyok és ha megnézed a válaszom, vettem a fáradságot, utánanéztem és levezettem Neked, miért nem jó az elképzelésed.
Ha Te nem így látod, sajnálom, hogy pazaroltam az időt, SEGÍTETTEM MEGÉRTENI a dolgokat - egy köszönöm azért kijöhetett volna a szádon (most már akkor én is ilyen stílusban írok :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!