Budapestiek ti mennyi pénzt kerestek havonta és mennyit tudtok félrerakni belőle?
Én azt vettem észre hiába kap itt az átlag is 250-300.000Ft-ott, mikor az albérlet és élelmiszer árak az egekben.
Lakásárak meg horror, hiába a csok...
Kormányunk által kivetett mindenségen 27% adó és levonások amiből Lölö lakomázik pedig hab a torkán.
Sírva fakadok, hogy hiába többet keresek itt, mint vidéken. Mégis egy minimálbérnyi összeget vonnak le tőlem a semmire.
Utak romokba, egészségügy egy pokol, utcák mocskosak.
Nettóba értem a fizut.
Szerintem itt pesten olyan a netto 200.000Ft szerintem kevés. Csak a kajára alsóhangon kell 50-60.000Ft ha egyedül vagy és otthon főzöl magadra.
f
Én Lidl-ben vásárolok, ott is jó árak vannak. kenyér 1kg 245FT pl.
Az forint értéke például feleannyi mint 10-15 éve.
Tehát ott vagy, mint 2005 be amikor 100-130.000Ft volt itt BP-en az átlag fizu és 20.000Ft-ból ment a nagybevásárlás a Pennyben.
Nettó 600 ezer a kettőnk bevétele, nincs gyerek se autó.
Az albérlet havi 120 ezer a belvárosban (garzon, közepes állapotú).
Havonta átlagosan 150 ezret tudunk megtakarítani fizetésből, plusz évi fél milliót a bónuszokból amit kapunk.
5 év múlva saját lakás hitel nélkül felhasználva az eddigi megtakarításunkat és a szülői segítséget. Persze nincs nagy igényünk lakás terén.
Sokszor leírtam, lepontoztak, mert több, mint az átlag.
Ki kell költözni külső kerületbe kevesebb albérleti díjért és képezni magad, hogy karriert tudj építeni és többet keresni.
Sajnos a módszeres közpénz herdálás és a darabszámra gyerekgyártató családpolitika tényleg ellehetetleníti az egyedül boldogulást rendesen. De van remény még. (Legalábbis próbálom ezzel nyugtatni magam:
Nekem 550 nettó, feleségemnek 480 nettó.
Autónk nincs, most vettünk egy lakást hitelre, 170 a törlesztő.
Nem panaszkodunk, rengeteget dolgozunk is érte, pénzügyi terület.
Mostanában nehéz számolni mennyit tudunk félre tenni mert a lakásfelújítás sokat elvitt, de egy átlag hónapban nem okoz gondot a fizunk felét eltenni.
De! Tudjuk hogy ezek az átlaghoz képest nagy fizetésnek számítanak, mindössze reflektálok a kérdésre.
Gyerek nincs.
Gondolom valami gépészmérnök ill. villamosmérnök lehettek.
Ez már nagyon jó pénz idehaza, 8 órába gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!