Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkát végezhetek...

Milyen munkát végezhetek látásérültként?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Balesetem volt és jobb szememre szinte elvesztettem a látásom. Nagyon sötéten homályosan látok. Bal viszont tökéletes. Gőzöm sincs így hogy tudok munkát vállalni. Gyárakba vagy máshol ez mennyire kizáró tényező. Azt se tudom merre keresgéljek. Azt tudom nem szeretnék csökkent munkaképeségűekkel dolgozni. 30/F

2021. jan. 14. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hozzánk pl évek óta jár egy fél szemére alig látó kábel tv szerelő (a másikkal neki sincs semmi baj). Szerintem mondjuk az informatika világában sem akadály, ha a másikkal jól látsz. Szociális területeken is elhelyezkedhetsz vagy pedagógus, fordító stb. Nem tudom, milyen szakmád van mondjuk. De ez szerintem a sofőröknél, rendőrnél, tűzoltónál, ilyesmi munkáknál tuti kizáró ok, máshol nem hinném.
2021. jan. 14. 18:23
 2/5 anonim válasza:
100%
Informatika területén nem akadály. Több látássérült ismerősöm is van itt. Kérdés, hogy mihez értesz, mit csináltál eddig, mihez lenne kedved?
2021. jan. 14. 19:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Gyárakban dolgoztam bentonitot munkásként. B kategóriás jogsim van meg 3324es targoncás jogsi. Érettségim. Szakmám sajnos nincs. Értem és érdekel is számítástechnika. Összeszerelés beüzemelés simán megy. De nincs szakmám. Sok munkához jó (rálátásom) van. Csak nem tanultam tovább. Köszönöm eddigi válaszokat.
2021. jan. 14. 19:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs semmi szakmád, tanulj ki egyet. Egy sima érettségi sajnos látod, mire elég.
2021. jan. 14. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szinte sehonnan sem zárnak ki emiatt, max, ahol nagyon kell a térlátás.
2021. jan. 15. 10:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!