Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi a fizetése egy villamos...

Mennyi a fizetése egy villamosvezetőnek Budapesten?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy jól keresnek.

De vajon sok lehet a túlórájuk is?

Mennyit dolgoznak ezért a fizetésért?

2021. jan. 14. 14:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

"orvosi alkalmasság".... Ez nagyjbából semmi,..."

Hát azért mégiscsak valami, ha 1-es, aki gondolom egyben a 4-es is, nem felelt meg.

"Mondjuk azt nem tudom hogyha nem sikerül a vizsga/vizsgák akkor mivan. De szerintem nem kell visszafizetni sikertelen tanfolyam esetén sem a bért."

Sanszos, hogy vissza kell fizetni, de ezt 100 %-ra nem tudom, a jelenlegi állapotokat.

2021. jan. 15. 10:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Kell visszafizetni, meg ha 2 éven belül (bár asszem ez változott valamelyik irányban), akkor is.
2021. jan. 15. 12:28
 13/15 anonim válasza:
100%
5-ös! Hidd el, nem rosszindulatból zárjuk be sokszor az utas orra előtt az ajtót, hanem mert egyszerűen menni kell. Sok olyan lámpa van, ami csak nagyon rövid ideig adja a szabadot - most a villamosra vonatkozó holdfényjelzőkre gondolok - és ráadásul ha másfél perces a lámpaprogram, akkor ennyit kellene várni az újabb szabadra, ha újranyitnánk amiatt az egy utas miatt, és buknánk a lámpát. És akkor jó eséllyel a következő induláskor is felszállna még valaki, így ha mindenkit megvárnánk, sose mennénk ki. A pesti oldalt nem annyira ismerem, de Budán tipikusan ilyen lámpa pl. Újbuda, Szent Lukács gyógyfürdő, vagy a Bécsi úti végállomás, ha a dozátorvágányról indulunk. Újbudán ha elbukom a lámpát, nem csak magammal tolok ki, hanem jó eséllyel a mögöttem várakozó villamossal is, ami így nem tud beállni a megállóba és annak az utasaival is, akik amiatt az egy utas miatt, akit én megvártam, mondjuk nem érnek el valamilyen csatlakozást, pl. a 4-es metrót, mert nem tudtak leszállni. Ilyen helyen nem szoktunk udvariaskodni, a Fehérvárin csúcsidőben egymást érik a villamosok, négy viszonylat közlekedik ott, így szinte minden lámpára megy valami. De mondjuk ha pl. a 41-es saját vonalszakaszán látok futni valakit a megálló felé, ahol csak negyedóránként jár a villamos, akkor őt nyilván valószínűbb, hogy megvárom. (már ha kiszúrom, mert sötétben az se biztos) De egyébként is nekünk csak azokat kell felvenni, akik ajtónyitáskor a megállóban vannak, a többi már a forgalom függvénye.
2021. jan. 27. 17:54
 14/15 anonim ***** válasza:
13-as, tudom! :) Megnéztem a Gellért teret, ott például reggel 2 percnél gyakrabban követik egymást a villamosok. Villamoson szerintem még nem is találkoztam bunkó vezetővel, inkább buszon van pár sofőr, akinek "jó" szokása, meg a pedálokat is csak erős rúgásokkal képes kezelni, mintha krumplit vinne... De ott sem gyakori. Ezt csak az 1. válaszoló hozzáállására írtam, aki biztos nem elhivatottságból lenne villamosvezető, hanem mert "egynek jó lenne"... Ilyen hozzáállással inkább talicskát vezessen, ne tömegközlekedési járművet.
2021. jan. 27. 19:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Egy éves bérlet árán vesztek "valamit" aminek 4 kereke van és gurul, nem kell többet alkalmazkodni, plusz a parkolás is ingyenes mostanság az év nagyrészében! Megfontolandó :)

A Kovid miatt kirúgott repülőpilóták fognak csak átmenni, a villamosvezetői orvosi, és egyéb alkalmassági vizsgálatokon, nameg a "szívós, feszes" tempót is jól bíró kis stuardeslányok.

Ebben az iparágban, nagyon elkezdtek ám "fölözni", szóval ne érjen senkit csalódás, ha elutasítják, vagy "nem sokáig marad pályán"

:)

2021. jan. 28. 08:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!