Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ahol dolgoztok mennyire nézik...

Ahol dolgoztok mennyire nézik azt, hogy pontosan mikor, mennyit vagy bent? Van benne rugalmasság?

Figyelt kérdés
Korábbi munkahelyemen nem annyira volt jellemző, hogyaz emberek eljártak munkaidőben. Most egy multinál vagyok már 3 éve. Itt be is vezették a flexibilis munkaidőt, senki se szól be ha 1.5-2 órára elmész edzeni ebédidőben, ha 1 órával előbb el kell menned/később jössz be, ha otthno kell maradni mert a gyerek beteg/csomagod jön és onnan dolgozol. Persze cserébe senki se írja azt se be ha 1-2 órával tovább maradt.
2021. jan. 9. 22:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

Rugalmas munkarendben dolgozom.

Elvileg 9-12 a törzsidő, amikor bent kellene lenni, de még ehhez sem ragaszkodnak. A beosztottjaimmal is rugalmas vagyok (akik szintén ilyen munkarendben vannak, nyilván aki műszakozik, azzal szemben elvárás a pontos munkakezdés műszak elején)

2021. jan. 10. 11:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Egyik előző munkahely (nemzetközi multi) volt kártyás chip de igazából nem volt nagyon "nézve" hogy mikor jöttél vagy meddig voltál ebédelni - de az egyik kisfőnöknek mániája volt nézni hogy ki mikor megy haza és amolyan általános iskolás igazgató módjára megfeddni embereket - olyanokat is akik a csapatvezetőjükkel megbeszélték, hogy korábban jönnek-korábban mennek, mert a gyerekért mentek az óvodába... nem volt a kedvenc munkahelyem.

Másik előző munkahely (magyar nagyvállalat) vicces volt, ugyanis "rugalmas" volt - ez alatt mint kiderült azt értették túlóra mint olyan nem volt elismerve(!) mi meg sokszor időn túl benn voltunk az eszméletlen munkamennyiség miatt. Persze ha semmi dolgunk nem volt se tudtunk elmenni maximum fél órával hamarabb, mert azt egyből kiszúrta a rendszer. Leléptem amint tudtam.

Jelenlegi hely rugalmas, de igazából egy értelmetlen időbevallós rendszer van, ahol adminisztráljuk, mire mennyi idő megy el (főleg a home office miatt). Én elég gyorsan dolgozom, nem töltöm mindig ki a 8 órát, szóval a riportjaim nettó fikciók, de eddig nem volt probléma belőle. Itthonról persze kimosok, megfőzök, leugrok a boltba vagy sétálni. Néha ránézek a telómra hogy történt-e valami, de 90%ban nem kell dolgokra azonnal reagálnom amúgy se. Túlóra szerencsére el van ismerve és lecsúsztathatjuk vagy kifizetik szóval összességében ez a legjobb.

2021. jan. 10. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!