Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az ilyen cégekkel nem lehet...

Az ilyen cégekkel nem lehet kezdeni valamit?

Figyelt kérdés

Azért tettem ebbe a rovatba, mert egy "próbanapos" állásomon borzasztó élményeket éltem át. Megpróbálok nem novellát írni, de hosszú a story.

A lényeg, hogy értékesítőnek jelentkeztem, a hirdetésben annyi volt,hogy beérkező vendégek fogadása, termékek bemutatása. 18 vagyok, ilyen kis mellékes munkának szántam, lehetett menni 20 órában is.

Viszont ami fogadott teljesen más volt. Semmi vendég nem volt, sőt még üzlet sem. A cég "alternatív" gyógykezeléseket árult nagyon idős embereknek. Ahogy mondom, ez nem egy üzlet volt, hanem egy iroda, ahol hasonló korúak/60as emberek hívogattak idős embereket listáról. A "betanulásomon" a főnök elmagyarázta nagyon burkoltan, hogy használhatatlan termékeket kell rátukmálni másokra. Ahogy fogalmazott, "nem az a lényeg, használ-e valóban az adott kezelés, hanem az, hogy aki kifizeti, elhiszi-e, hogy ez jót tett neki."

Egy idős hölgy be is jött egy ilyen ingyenes felmérésre, majd persze egyből ajánlották is a kezelést meg a termékeket kb fél millió forintért. A néni persze ezen kiakadt, jött a megdumálás része, majd amin a legjobban felháborodtam, hogy az ő üzletkötője egyből mondta, hogy "nem baj, ha nincs rá kerete Marika néni, a cégünk kapcsolatban áll bankokkal, akiktől nagyon jó hiteleket tudok ehhez ajánlani." Kb 1 órás puhítás után végül a néni belement, hogy felvesz erre hitelt és kifizeti a kezelést+terméket. Miután elment, ment az üzletkötők között a nagy pacsizás, hogy összejött, az egyik mondott egy ilyet, hogy "a hitel mindig beválik ezeknél, nem is értem miért nem ezzel kezdtétek." Gyomorforgató volt, és ahogyan hallgattam a hívásaikat, telefonon is ugyanígy győzködték az idős embereket. Természetesen kb a napom negyedénél szóltam, hogy nekem ehhez nincs gyomrom és elmentem.

Sok ilyet olvastam különböző fórumokon és itt is, nem lehet valamit kezdeni ezekkel az átverős cégekkel, hogy ne tudjanak ennyi embert megkárosítani? Gondolom a nagyhalak bevédik magukat, de a kisebb cégek ellen lehet tenni valamit?

2021. jan. 8. 20:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A kisebb cégek is be tudják úgy védeni magukat hogy nehéz legyen fogást találni rajtuk.
2021. jan. 8. 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
a múltkori kérdésedben már 32 voltál, kinek kamuzol?
2021. jan. 8. 21:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem írtam még ki ezzel kapcsolatban kérdést. Attól még lehet, hogy más is hasonlót tapasztalt.
2021. jan. 8. 21:36
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Olyan szinten ezt a jelenséget, ahogy Te szeretnéd, nem lehet kezelni.

Az idősek és azok rokonait kellene megszólítani oly módon, hogy figyeljenek egymásra, ne hagyják, hogy átverjék az idősebb korosztályt.

Az lehetséges, hogy egy tömeges "feljelentés", "jelzés" esetén elindulna valamiféle vizsgálódás az országban ez irányban, de ez jelenleg nagyon aggályos.

Ha belegondolsz, az unokázós csalók is hasonlóra építik az üzletet. Nem tart egyik sem pisztolyt az idős bácsi homlokához, tehát önként és dalolva adja át a segítségnek szánt pénzeket(akár milliókat is), de ott bizonyítható a megtévesztés (az illető az unokának adta ki magát).

A Te esetedben mit tudsz bizonyítani? Semmit.

Maximum a Marika néni tudna fellépni a cég ellen, ha az általa megvett szolgáltatás stb. az cég állításával szemben valójában nem is használ neki. Ilyenkor jön képbe a megtévesztés, mint fogalom. Magyarul: Hazudtak neki. Fogyasztóvédelem kategória...

2021. jan. 9. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!