Milyen trópusi országba a legkönnyebb kivándorolni?
Figyelt kérdés
Elegem van az itthoni időjárásból. Még ha enyhe a tél is, fél évig minimum szar idő van és fűteni kell. Én egész éves melegben szeretnék élni, pálmafákkal és tengerparttal. Gondolkozok azon, hogy kiköltözök egy trópusi országba. Valami olcsóbb helyre gondoltam, főleg karibi vagy ázsiai országokra. Egyéni vállalkozóként dolgozok, online végezhető munka, csak egy laptop kell hozzá, családom nincs. Tudtok valami infót arról, hogy milyen könnyű egy ilyen országba kivándorolni?2021. jan. 2. 13:44
11/20 anonim válasza:
Portugáliában amúgy milyenek a fizetések, életszínvonal? Jobb mint itt, vagy kb. ugyan olyan?
12/20 anonim válasza:
Sorry, rossz helyre írtam. (#11)
moderátor törölné pls?
13/20 anonim válasza:
#11 Azert valaszolok. Az eletszinvonal mas, de nem azert mert jobbak a fizetesek (erdemben nem keresnek tobbet mint itt), hanem a moral jobb. De az sokkal. Az emberek mosolygosak, kedvesek, eletvidamak, nincsenek befeszulve. Mikor kimesz autoval a liszaboni repterrol, egybol egy 5 savos korforgalom fogad. Ott nagyon sokan (en is) eloszor gondolkoznak egy kicsit, nem rohannak, ha indexelsz atengednek 3 savon is. Itt ha nem szurod be az autot egy szaros egy savos korforgalomba 5 sec mulva mar 3-man dudalnak. Nagyon mas, stresszmentesek, es ezert erezhetoen jobb naluk az eletszinvonal. Nem az anyagiak (talan meg csorobbak mint mi) hanem a hozzaallas miatt.
15/20 anonim válasza:
Thailand. A bangkoki reptéren lehet körbe menni és nem kell elutazni hogy kilepj meg vissza.
Ház bérlés olyan 120-140e Ft körül van de akkor házban laksz, havi 40 körül szobakonyha rezsivel.
Minden van , veszel egy robogót és kész. Én ott laknek csak családdal nem megoldhato.
16/20 A kérdező kommentje:
Thaiföld esélyes, még az eső ellenére is. Malajzia is. Ezen kívül a Seychelles-szigetek, Barbados, Dominica is. Viszont Máltán, Portugálián és Spanyolországon is elgondolkoztam.
2021. jan. 2. 21:55
17/20 anonim válasza:
Azért az a thai eső nem olyan eső :) én több hónapig éltem kinn esőben motoroztam teljesen lényegtelen volt hogy esik e. és annyira jó az idő mindig hogy motoron kívül más jármű nem is kell , és ha jól alkalmazkodsz akkor napi 1500 Ft elég kajara, így ha szoba konyha elég akkor havi 100 ha kértes ház kell (tán a private pool is belefér) akkor 200 elég egész hónapra úgy hogy nem ehezel és naponta elmész kajálni :)
18/20 anonim válasza:
Azért én is voltam már párszor Thaiföldön, persze, jó a motor, de igazából a tökömnek sincs sok kedve ám motorozni 32 fokban tűző napon, miközben rommá égsz. Főleg nme, ha nem turistáskodsz és kirándulgatsz, hanem pl. a dolgod intéznéd, bevásárolnál, stb... Pláne nem esőben, akkor sem ha közben 30 fok vna. Légkondis autó...
19/20 anonim válasza:
Hát bevasarlasra este vannak a piacok ott lehet vacsorázni, nappal ha hamar kell valami 7eleven minden sarkon van , carrefour és társai hetente egyszer elég. rohadt jól elvoltam autó nélkül pedig itthon anélkül élni se tudnék
20/20 anonim válasza:
Na ja, csak ha nem bevásárolsz a Tescoban hanem 7elvenbe jársz és készen vesze a kaját akkor napi 150 bathból rohadtul nem fogsz kajálni.
Mi is kiválóan elvoltunk hetekig egy robogóval - csak sosem csináltunk nagybevásárlást, sosem araszoltunk a dugóban és ha mentünk is valahova ott ki volt nyalva a s3ggünk. Csak ez így napi 1000 bathba kerül, nem 150-be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!