Szerintetek megérné Szlovéniába kivándorolni?
Azt leírnám rögtön, hogy vajdasági magyar vagyok és jól tudok szerbül. Ami azt is jelenti, hogy a szlovén nyelvnek nagy részét megértem. Tehát néhány hónap után meg tudnám tanulni folyékonyan.
De szerintetek mennyire magas az életszínvonal Szlovéniában? Mennyivel jobb ott mint pl Budapesten letelepedni?
Szlovénia egy igazi kis "ékszerdoboz", magas az életszínvonal, jók a fizetések, cserébe nem zsúfolt, tiszta és gyönyörű tájak vannak arrafelé.
Én azt mondom, ha találsz munkát, érted a nyelvet akkor jó választás.
Magyrországnál mindenképpen jobb, a "nyugati" országoknál meg azért lehet érdmesebb Szlovéniát választani, mivel ott még van lehetőség értelmesebb pozíciókat is betölteni, nem csak egy leszel a több millió mosgatásból élő bevándorló közül.
De aztán ki tudja, ez az utolsó dolog csak feltételezés részemről.
Ismerek olaszokat is, akik Szlovéniába mennek át dolgozni. Tehát Szlovéniában jobb mint a dél-európai országokban. Csak az a kérdés, hogy mennyivel rosszabb, mint a főbb kivándorlási célországokban (Németország, Ausztria stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!