Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 20-30 évesek! Nektek mennyi...

20-30 évesek! Nektek mennyi félretett pénzetek van és milyen formában? Ennek mekkora része apró?

Figyelt kérdés

Én 23 éves leszek idén májusban...

2 millió 3 százezer forint félretett pénzem van.

Úgy teszek félre, hogy minden hónapban a fizetésem 50 százalékát a számlámon hagyom, a számlálmnak semmilyen költsége sincs, 26 éves korig, csak egy, ami 250 forint havonta és fix.

Tehát tényleg majdnem teljesen ingyenes...

A maradék 50 százaléknak pedig 25-50 százalékát élem fel havonta, mivel még a szüleimmel élek... Ez változó, de általában közelebb van az 50 százalékhoz.

Ami marad, azt elrakom kézpénzben.

Így a teljes fizetésem kb. negyedét kézpénzben teszem félre, aminek egy elég nagy része apró.

Már sok-sok LEGO doboz teljesen tele van az aprókkal. Több százezer forint apróban van meg. Körülbelül talán 280 ezer Ft. De már ebben sem vagyok biztos. Most jutottam el odáig, hogy már nem fér be az ágyam alá.

Az a baj, hogy nem tudom, hogy ezekkel majd mit kezdek, mivel beváltani őket papírpénzre elég költséges és egyszerre ennyit, nem is hiszem, hogy lehetséges... Sőt ennek talán a tizedét sem lehet egyszerre beváltani.

Szóval rengeteg napon keresztül mehetnék postára vagy bankba és ha jól tudom, akkor postán 8-14 százalékot vonnak le, amikor felváltják... Bankban meg talán 5000 forintnyi összeget lehet egy számlára utalni / nap, apróból.

Na mindegy. Igazából nem ez a kérdés lényege, elsősorban arra válaszoljatok ami vastagon fenn áll, erről a véleményeiteket, tanácsaitokat hozzá, csak másodsorban várom... Előre is köszi!

2021. jan. 2. 09:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
72%
Nekem nincs megtakarításom, mert diákhitelem van (1,5 millió ft), most elsőéves PhD hallgató vagyok. Örülök, hogy nem kell még törlesszek, mert ebből a fizetésből momentán jó, ha 5-10 ezer ft-ot félre tudok tenni, ha több kéne, az már a spórolás kategória (ergo nem ehetek normálisan). 140 ezer ft-ból 70 elmegy albira, korona miatt most nem kerestem munkát, majd a nyáron.
2021. jan. 3. 20:36
 22/24 anonim válasza:
72%

Semennyim sincs félretéve 25 évesen. Albérletre elmegy a fizetésem 60%-a, örülők ha hónap végére marad 20 ezer forintom.

Ha tudnék angolul vagy németül, már rég eltakarodtam volna más országba és a legtöbb ismerősömmel is ez a helyzet. Orbán szerint dübörög a gazdaság...

2021. jan. 4. 17:25
 23/24 anonim ***** válasza:
96%

Szia! Én még nem vagyok 20+ éves, szóval a kérdésed azon válaszára nem tudok válaszolni.

De ötleteim vannak az apró beváltására, kezelésére:

- válogasd szét. ha nagyon sok van, az tényleg sok idő, de akkor csak 1 dobozzal csináld meg először

- egyik dobozba tedd a 5,10, 20 és 50 forintost, másikba a 100 és 200 ft-ost (bár ebbe is hagyhatsz némi 50est)

- elsősorban arra törekedj, hogy a kisebb pénzektől vállj meg

- mindig legyen nálad apró!

- ha a büfében veszel valamit vagy a boltba beugrasz egy pékáruért stb, mindig az aprókkal fizess

- ha vonattal utazol, vannak állomások, ahol automatában lehet venni a jegyet. ha nem állnak sokan mögöttem én mindig bedobálom a maroknyi 5, 10 és 20 forintosaimat.

- ha valahol pl 3510 forintot kell fizetned, akkor pl fizess egy 5 ezressel meg adj egy 10 forintost. így 1500at kapsz vissza papírpénzben, nem egy ezrest + 490et apróban

- élelmiszer boltokban, ahol van önkiszolgáló pénztár, oda menj, és dobáld be az apróidat

- ha 500 vagy 1000 forint környéken vásárolsz valamit, fizess az apróiddal

ha a sok 5, 10 és 20 forintoson túlteszel, akkor a fentmaradó 50 100 és 200 forintossal nem lesz gond, azzal sokkal könnyebb fizetni

idővel belejössz és elfogy az apró

tehát a további kiadásaid nagy részét próbáld az apróból fizetni

remélem túl tudsz rajta adni

2021. jan. 5. 21:51
 24/24 anonim ***** válasza:
77%
mi van most az apróiddal?
2021. ápr. 30. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!