Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 20-30 évesek! Nektek mennyi...

20-30 évesek! Nektek mennyi félretett pénzetek van és milyen formában? Ennek mekkora része apró?

Figyelt kérdés

Én 23 éves leszek idén májusban...

2 millió 3 százezer forint félretett pénzem van.

Úgy teszek félre, hogy minden hónapban a fizetésem 50 százalékát a számlámon hagyom, a számlálmnak semmilyen költsége sincs, 26 éves korig, csak egy, ami 250 forint havonta és fix.

Tehát tényleg majdnem teljesen ingyenes...

A maradék 50 százaléknak pedig 25-50 százalékát élem fel havonta, mivel még a szüleimmel élek... Ez változó, de általában közelebb van az 50 százalékhoz.

Ami marad, azt elrakom kézpénzben.

Így a teljes fizetésem kb. negyedét kézpénzben teszem félre, aminek egy elég nagy része apró.

Már sok-sok LEGO doboz teljesen tele van az aprókkal. Több százezer forint apróban van meg. Körülbelül talán 280 ezer Ft. De már ebben sem vagyok biztos. Most jutottam el odáig, hogy már nem fér be az ágyam alá.

Az a baj, hogy nem tudom, hogy ezekkel majd mit kezdek, mivel beváltani őket papírpénzre elég költséges és egyszerre ennyit, nem is hiszem, hogy lehetséges... Sőt ennek talán a tizedét sem lehet egyszerre beváltani.

Szóval rengeteg napon keresztül mehetnék postára vagy bankba és ha jól tudom, akkor postán 8-14 százalékot vonnak le, amikor felváltják... Bankban meg talán 5000 forintnyi összeget lehet egy számlára utalni / nap, apróból.

Na mindegy. Igazából nem ez a kérdés lényege, elsősorban arra válaszoljatok ami vastagon fenn áll, erről a véleményeiteket, tanácsaitokat hozzá, csak másodsorban várom... Előre is köszi!

2021. jan. 2. 09:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
51%
Ha úgy nézzük hogy nekem 23 évesen, egyetem mellett van 800 ezrem nem sok amennyi neked van. Mert én eddig diakmeloztam suli mellett.
2021. jan. 2. 10:02
 2/24 A kérdező kommentje:
#1. Nem mondtam, hogy sok.
2021. jan. 2. 10:04
 3/24 A kérdező kommentje:
Amúgy most látom, hogy valahol készpénz helyett kézpénzt írtam, ezért sorry, nem húzta alá...
2021. jan. 2. 10:06
 4/24 anonim ***** válasza:
93%

komolyan legos dobozokban gyűjtöd az aprót? :O OMG

akokr mostantól az apróból vásárolj, a papírpénzt meg tedd félre, és pár hónap alatt át lehet forgatni az egészet... illetve a szüleidnél is váltsál időközönként

azért ez nem egy rocket science

2021. jan. 2. 10:08
 5/24 A kérdező kommentje:

#4. Igazad van, csak az a baj hogy így is mindig ügyetlenkedem a pénztárnál, több apróval még jobban bénáznék, valamint van egy szabály arra, hogy hány érmét lehet használni egy vásárlásnál...

Már nem emlékszem, hogy mennyit de nem valami sokat.

2021. jan. 2. 10:13
 6/24 anonim ***** válasza:
72%

azonos érméből max 50-et kötelesek elfogadni

használj automata kasszákat (spar, tesco) abba lehet szórni többet is - egyébként nem értem miért kellett megvárni, hogy ennyi legyen, amikor az első doboz megtelt, akkor kellett volna váltani :)

de ez már a Te dolgod :)

egy ideig én is csináltam, aztán meguntam, a kisebb címleteket, amiket senki sem szeret (5,10,20 az automatába szórtam), a nagyobbakat pedig lassan kiadtam, volt olyan bolt, ahogy 10.000 Ft-ért adtam 100-200-ast, annyira kellett nekik

2021. jan. 2. 10:19
 7/24 A kérdező kommentje:

#6. Ez az automata kassza nagyon jó ötlet! Ez eszembe sem jutott, mivel azokban a boltokban, melyekben én megfordulok, ilyen nincs, de akkor majd elmegyek Tescoba!

Köszi! :D

2021. jan. 2. 10:26
 8/24 anonim ***** válasza:
73%

18 éves korom után egy fillérrel se támogattak a szüleim, szóval 23 évesen volt mínusz 2,5 millióm diákhitelből. Ahhoz képest jól állsz.

Az aprót meg minden hónapban, mielőtt elrakod, váltsd be a postán.

2021. jan. 2. 10:43
 9/24 anonim ***** válasza:
54%
Miért nem hasznalod a bankkartyadat?
2021. jan. 2. 10:47
 10/24 anonim ***** válasza:
53%
2,5 millió van megtakarítási számlán, 2-300k a normálisan. Készpénzem kb annyi van minden hónapban, amennyiből kifizetem az albérletet.
2021. jan. 2. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!