Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok egyetemista hogy tud...

Sok egyetemista hogy tud nappali képzés mellett heti 30-40 órát dolgozni?

Figyelt kérdés

Nézegetem a gyakornoki pozíciókat és szinte 99%-nál követelmény a nappali jogviszony viszont a heti minimális munkaóra követelmény pedig 30-40 óra között van.

Viszont így is jelentkeznek és csinálják. De kérdem én hogyan? Ha előadásra nem is, gyakorlatra muszáj bejárni. Hogy dolgoznak heti 30 órát ha egyetemre is be kell járni?

Köszi!

2021. jan. 1. 14:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ELTE-n 1-2 kivételtől eltekintve igaz volt az, hogy 1 kredit = 1 óra. 180 kredites a képzés, amiből - ha jól emlékszem - 30 volt a szakdolgozat. Tegyük fel, hogy a 6 félévet alapból 7-re tervezed be, és az én időmben még az előadások se voltak kötelezőek. Ha 7 félév alatt akarod teljesíteni a 150 kreditet, akkor az félévenként nagyjából 22 kredit. Ha az előadásokat kihagyod, akkor az 11 óra egy héten. Ha 30 órát dolgozol, akkor az 41 óra. Mellette persze még rohadt sokat kell tanulnod, de egy túlórás munkahelyen ennél jóval többet dolgozol. Nem mondom, hogy egyszerű, de meg lehet oldani.

Persze ehhez szerencsés helyzet is kell, mert ha kötelező előadásra bejárni, netán messze van a munkahely és az egyetem egymástól, vagy nem tudod jól összerakni az órarendedet, akkor valóban esélytelen.

2021. jan. 1. 18:03
 12/12 anonim ***** válasza:
70%

Levelezőn jártam egy nem-gépész (tehát elvileg valamivel könnyebb) mérnöki szakra tehát "munkaidőben" egyetlen órám se volt, mégis szinte lehetetlen dolgozni (igaz, az se diákmunka volt), órákra (csak szombat) járni és tanulni is! Rengeteg éjszakai tanulás, kihagyott előadások, hullámzó munkahelyi teljesítmény, jó pár félév csúszás és plusz tandíjak stb. volt az ára. Mondjuk végül sikerült :D

Ugyanezt a sulit egyébként nappalin kezdtem (kifejezetten sok, gyakorlati jellegű, jelenléti íves óra van, és az EA-k is enyhén szólva ajánlatosak, szóval nem állja meg a helyét a "lehet hiányozni is" módszer...)

A kettő között volt egy kegyelmi időszak: havi pár alkalommal éjszaka/hétvégén dolgoztam, amikor nem volt semmi meló, tehát tudtam közben tanulni és aludni is. Pár órát visszakaptam az életből havi szinten.

De hogy a kérdésedre nem tudtam meg a választ az biztos.

Igen ehhez büfészak és/vagy alibi munkahely kell.

2021. jan. 1. 23:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!