Humán beállítottságú vagyok, és szeretnék egy diplomát, de a gazdasági, műszaki, informatikai szakok nem nekem valók szeretem a történelmet,megérné a régész szakot elvégezni?
Megéri, ha ezt szereted, ezt akatod csinálni egész életedben.
Anyagilag megéri-e? Természetesen nem. De ezzel a diplomávan is el lehet menni SSCbe.
"Jó akkor aki humán beállítottságú ne is menjen egyetemre? "
De, csak el kell döntened, hogy felnőtt korodban azt akarod csinálni, amit szeretsz, vagy pénzt akarsz keresni (hogy aztán azt csináld, amit szeretsz).
Én is humános vagyok. Imádom a törit (abból emelteztem), földrajzot és jó vagyok nyelvekből (még gimi alatt nyelvvizsgáztam).
Mégis gazdaságira mentem tanulni, ráadásul pénzügy-számvitelre. Abszolút megcsinálható. A matek megtanulható, a többi része pedig nagyon érdekes. Gazdaságtöri, gazdaságpszichológia, gazdaságföldrajz voltak a kedvenceim, de a fő tárgyak közül is sok humános típusú. A bankszektorban dolgozom és itt nem is kell egyáltalán egész nap matekoznom, vagy ilyesmi. Iszonyú sok állás van itt is, ahová a humán beállítottság még előny is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!