Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet olyan sikeres...

Hogyan lehet olyan sikeres karrierem mint az ide iró emberek többségének "fel sem kellek bruttó 700 ezer forint alatt" stb?

Figyelt kérdés

2020. dec. 29. 12:59
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

#17 A nyelvtudás önmagában nem elég, egyedül nem fog kiemelni egy olyan közegből, főleg ha az adott közegben nincs szükség a nyelvismeretre.

A váltást és a béremelést pedig nem úgy kell elképzelni, hogy váltasz egyik helyről a másikra és 300%-ot fogsz kapni. Persze ilyen is van, de nem jellemző egyáltalán.

"Elmmeni meg jelenleg nem szeretnék, mivel legalább ez biztos munkahely, helyben van és laza is (számomra).

Ha váltanék, legalább 50km-re kellne eljárnom minden nap (oda-vissza 100), ami kb. 2 óra plusz "munkaidő". Vagy fizetnem kellene albérletet, ami miatt viszont már nem érné meg máshová menni. Ördögi kör ez!"

A magasabb bér elérése valahol ott kezdődik, hogy egyrészt kockáztatsz, másrészt kilépsz a komfort zónából. A stabil, kényelmes munkahelyet fel kell adni, meg kell kockáztatni egy másikat. Először nem is biztos hogy érdemben több pénzed lesz, sőt a lakhatás miatt valószínűleg kevesebb. Ebből kell kilépni, ami kockázatvállalás nélkül és komfort zónán belül nem biztos hogy menni fog. Onnantól kezdve hogy máshol is dolgozol ugyan azon a szakterületen, a szakterületen vagy/és azon belüli specializációban szélesedik az ismereteid spektruma. Ez hozza idővel a magasabb fizetést. Ha meg utazni kell, igen, ki kell lépni a komfort zónából. Én 2016-ban még vidéken voltam karbantartó, 120 nettó+túlóráért. Közben én is tanultam mérnöki karon, mivel csak fizetetlen szabadsággal engedtek el (fizetésem túlórával sem érte el a 120 nettót), eldöntöttem hogy felköltözöm. Találtam egy munkát, 150 nettóért, meg egy szobát 50-ért, kockáztattam. Gyorsan ott hagytam, rájöttem hogy anyagilag nem lesz jó, mondhatni bebuktam de nem adtam fel. Találtam egy másik munkát 166 eft-ért, és feljártam a fővárosba. 3:50-kor indultam hogy beérjek fél 8-ra a céghez, majd 3/4 9-kor értem haza. Kiléptem a komfort zónából, nem egészen fél évre. Közben kaptam nettó 70 eft fizetésemelést, amiben az említett fél év alatt több mint 300 túlóra és azon felül rengeteg tanulás volt. Következő munkahelyemen 1 évvel később már 310 nettót kaptam, a lakhatásomat is meg tudtam így oldani. Azóta kettőször váltottam munkahelyet, most már valamivel bruttó 700 fölött kapok és befejeztem a főiskolát. Mellette megteremtettem egy saját vállalkozás lehetőségét, amit 2021-ben fogok beindítani.

Egyáltalán nem sértésből, inkább vedd építő jellegnek, de a hozzáállásod valamilyen szinten bele illik abba amit a #15-ben említettem. Valószínűleg semmilyen szinten nem kaptál motivációt arra, hogy megmutathasd mit tudsz, ezáltal saját magadnak sem adsz lehetőséget rá. A jelenlegi közegedben azt látod, hogy csak nagy arccal és hosszú nyelvvel lehet szert tenni egy normális fizetésre. Nem, ez nem így van, csak a közvetlen környezeted ezt sugározza neked. Ezért ragadtál bele mind fizikailag, mint érzelmileg, mind hozzáállás szintjén abba az ördögi körben, amit te is említettél. Ha van diplomád, hajlandó vagy nyelvet tanulni, és még képezed is magad, sokkal több van benned annál, mint amit leírtál. Amíg nem adsz magadnak lehetőséget a kilépésre, nem is fog történni semmi.

2020. dec. 30. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!