Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet olyan sikeres...

Hogyan lehet olyan sikeres karrierem mint az ide iró emberek többségének "fel sem kellek bruttó 700 ezer forint alatt" stb?

Figyelt kérdés

2020. dec. 29. 12:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%

A Ciscos példa igaz, de Level1hez nem kell CCNA még, elég angoltudás meg egy alap network. Info emelt érettségi már sok is, de egy szakmai közép bőven elég. És a 3rd level valóban 800br körül kap Pesten.

ITSM területen sem ritka az ilyen fizetés, magasabb pozíciók az SSCkben. Service Designra hívtak nemrég, 750brért, team leadek szintén ekörül kapnak, OPS Manager még magasabb. Vagy el lehet menni Projekt Management irányba, ahol kb a csillagos ég a határ. És ezekhez nem kell tudni programozni vagy routert konfigolni sem. Csak nyelveket beszélni, és tudatosan építkezni a karrierben.

2020. dec. 29. 15:21
 12/21 anonim ***** válasza:
41%
Bruttó 700 és a siker igen távol állnak egymástól :D
2020. dec. 29. 15:33
 13/21 anonim ***** válasza:
83%
Igen, az igazi kamus trollok szerint ha nem keresel havi 10 milliót azzal hogy levegőt veszel, már nem is vagy sikeres. :D
2020. dec. 29. 16:05
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#12 mert mekkora összeg áll közel a sikerhez ?
2020. dec. 29. 16:06
 15/21 anonim ***** válasza:
58%
Bármilyen olyan szellemi tevékenységgel meg lehet keresni ezt az alap bért 5+ év tapasztalattal, ami egy nagyságrenddel komplexebb a betanított szellemi munkáktól. A legtöbb ilyen munka esetében kijelenthető, hogy szükséges az autodidakta tanulásra való hajlam és készségek megléte. Ezt egy olyan társadalomban, ahol minden autós fórumon novemberben napi háromszor felteszik azt a kérdést, hogy mi a baja az autónak ha kiírja a fedélzeti hogy "risk of ice" vagy "slippery road", meg ahol egy kormányinfót, választási statisztikát nem tudnak értelmezni (véletlenszerű példák), sajnos fontos kiemelni. Továbbá fontos a közvetlen környezet. Ha az ember nem kap motivációt és útmutatást a közvetlen környezetéből, hogy ő valójában mire lenne képes, mert pl. a baráti körből és a családból mindenki ugyan abban a gyárban robotol 20 éve minimálbér + jelenléti bónuszért, úgy nehéz. De minden valamire való ember számára elérhető ez az alap bér. Ennek a rétegnek is csak egy kisebb része az, aki valóban meg is valósítja. Ezért tűnik távolinak vagy fikciónak a társadalom nagy részének a bruttó 700 eft-os alap bér. Ami egyébként tényleg nem egy eget verő összeg, vannak ennél jóval magasabb alap fizetések is, nem kell hozzá politikusnak vagy felső vezetőnek lenni.
2020. dec. 29. 17:50
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

6., mibol gondolod, hogy az, aki at atlagnal jobban keres annak kevesebb ideje lenne, mint pl. egy tobbmuszakos munkasnak?

En menedzser vagyok, a kerdesben szereplo osszegnel tobbet keresek nettoban, es heti 40 ora a hivatalos munkaidom, de altalaban havi 25-30 orat dolgozok, ezen a szinten a minoseg mar sokkal fontosabb a mennyisegnel.

2020. dec. 29. 20:54
 17/21 anonim ***** válasza:
60%

15-ös: ahol én dolgozom már azzal, hogy va nnyelvtudásom az ottlévők 90%-nál többet tudok, mégsem lehet előrelépni mert NEM ezen múlik!

A kapcsolatokon, a szerencsén és a "vastag arcbőrön" leginkább.

Elmmeni meg jelenleg nem szeretnék, mivel legalább ez biztos munkahely, helyben van és laza is (számomra).

Ha váltanék, legalább 50km-re kellne eljárnom minden nap (oda-vissza 100), ami kb. 2 óra plusz "munkaidő". Vagy fizetnem kellene albérletet, ami miatt viszont már nem érné meg máshová menni. Ördögi kör ez!

Azt meg egyáltalán nem gondolom, hogy a jelenlegi bérem két-háromszorosáért bárhova is felvennének.

Egyébként nekem is van diplomám, most is járok még egyetemre, nyelvet is tanulok, szóval képzem magam, de rohadtul nem ezen múlik semmi. Aki azt állítja az pont úgy hazudik, mint anno a tanáraink, a szülők, a rokonok.

Valahogy én soha nem azt láttam, hogy az igazán értelmes, szorgalmas emberek kerültek volna magas, jól fizető pozíciókba.

Sokkal inkább a "gennyes", hazug, álnok, szélhámosok vagy a "rokon-haver-sógor-koma" típusú egyének...

2020. dec. 29. 21:30
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm 4-es, utána olvasok a dolognak amint lesz egy kis eröm de elég kedvetlen vagyok a jelenlegi szegénységem miatt.

Utolsó valahogy én is ezeket hallottam hogy nagyon kapcsolatokon múlik minden,bár vannak kivételek ha valaki nagyon tehetséges és nagyon különleges tudása van.

2020. dec. 29. 22:54
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
10-ből 9 alkalommal admin teszi ki a provokatív kérdést, ő szelektál a válaszok között és emeli ki a legbicskanyitogatóbbat. 2-4 % esélyed van itt a hasznos és értelmes válaszra.
2020. dec. 30. 10:53
 20/21 A kérdező kommentje:
A 4-estől és 11-estől már jó távpontot kaptam, szóval hasznos válaszok is voltak
2020. dec. 30. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!