Hogyan lehet olyan sikeres karrierem mint az ide iró emberek többségének "fel sem kellek bruttó 700 ezer forint alatt" stb?
A Ciscos példa igaz, de Level1hez nem kell CCNA még, elég angoltudás meg egy alap network. Info emelt érettségi már sok is, de egy szakmai közép bőven elég. És a 3rd level valóban 800br körül kap Pesten.
ITSM területen sem ritka az ilyen fizetés, magasabb pozíciók az SSCkben. Service Designra hívtak nemrég, 750brért, team leadek szintén ekörül kapnak, OPS Manager még magasabb. Vagy el lehet menni Projekt Management irányba, ahol kb a csillagos ég a határ. És ezekhez nem kell tudni programozni vagy routert konfigolni sem. Csak nyelveket beszélni, és tudatosan építkezni a karrierben.
6., mibol gondolod, hogy az, aki at atlagnal jobban keres annak kevesebb ideje lenne, mint pl. egy tobbmuszakos munkasnak?
En menedzser vagyok, a kerdesben szereplo osszegnel tobbet keresek nettoban, es heti 40 ora a hivatalos munkaidom, de altalaban havi 25-30 orat dolgozok, ezen a szinten a minoseg mar sokkal fontosabb a mennyisegnel.
15-ös: ahol én dolgozom már azzal, hogy va nnyelvtudásom az ottlévők 90%-nál többet tudok, mégsem lehet előrelépni mert NEM ezen múlik!
A kapcsolatokon, a szerencsén és a "vastag arcbőrön" leginkább.
Elmmeni meg jelenleg nem szeretnék, mivel legalább ez biztos munkahely, helyben van és laza is (számomra).
Ha váltanék, legalább 50km-re kellne eljárnom minden nap (oda-vissza 100), ami kb. 2 óra plusz "munkaidő". Vagy fizetnem kellene albérletet, ami miatt viszont már nem érné meg máshová menni. Ördögi kör ez!
Azt meg egyáltalán nem gondolom, hogy a jelenlegi bérem két-háromszorosáért bárhova is felvennének.
Egyébként nekem is van diplomám, most is járok még egyetemre, nyelvet is tanulok, szóval képzem magam, de rohadtul nem ezen múlik semmi. Aki azt állítja az pont úgy hazudik, mint anno a tanáraink, a szülők, a rokonok.
Valahogy én soha nem azt láttam, hogy az igazán értelmes, szorgalmas emberek kerültek volna magas, jól fizető pozíciókba.
Sokkal inkább a "gennyes", hazug, álnok, szélhámosok vagy a "rokon-haver-sógor-koma" típusú egyének...
Köszönöm 4-es, utána olvasok a dolognak amint lesz egy kis eröm de elég kedvetlen vagyok a jelenlegi szegénységem miatt.
Utolsó valahogy én is ezeket hallottam hogy nagyon kapcsolatokon múlik minden,bár vannak kivételek ha valaki nagyon tehetséges és nagyon különleges tudása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!