Hozzányúlnátok a saját tartalékhoz azért mert a cég rossz helyzetben van vagy otthagynátok?
A válság miatt a cég nem tud teljes bért adni. Amit adnak ez meg nem elég a megélhetésre, tehát hozzá kell nyúlni a saját tartalékhoz és kipótolni a bért hónapról hónapra hogy megélhessünk.
Tehát aki itt dolgozik anyagilag nem előrelép hanem még szegényedik is, mert éli fel a tartalékait ahelyett hogy a megtakarítása nőne.
Kérdésem mi értelme van ilyen helyen bárkinek is maradni?
Mert úgy június óta ez a helyzet áll fenn, és még senki se mondott fel, tehát aki itt dolgozik, az vagy nem látja át a helyzetet még a legelemibb matek szintjén sem, vagy a csodát várja, vagy nem értem mi van itt?
Ahogy írod, te is ott dolgozol ("hozzá kell nyúlni a saját tartalékhoz és kipótolni a bért hónapról hónapra hogy megélhessünk"), így az utolsó bekezdésben lévő kérdésedet nem értem, hisz te is a csodát várod vagy nem vagy tisztában a matekkal...
Ha ettől eltekintünk, akkor nyilván keresni kell másik munkahelyet, addig pedig az alacsonyabb jövedelem is jövedelem.
Attól függ. Ha van esély rá, hogy hamarosan jobb lesz a helyzet és vissza lehet pótolni a felélt megtakarítást, akkor lehet maradni.
Azt is hozzá kell venni, hogy ha szakmai munkát végzel és maga az iparágot érintette a válság, akkor máshol sem jobb, nem tudsz hova menni szakmán belül.
Nekem pl csökkent a fizetésem kb havi 200 ezerrel, de nem fogok másik állást keresni, mert még így is elég és jelenleg máshol sem jobb a helyzet.
Ha van jobb, akkor váltani kell. Ha nincs, akkor maradni.
Ez nem rocket science....
Otthagynám, mert ez KAMU!
Amelyik cégnek anyagi fizetésbeli problémái vannak, az csődvédelmet kér!
Ne hagyd magad bepalizni, módosíttasd a munkaszerződésedet részmunakidőre akkor, és közöljed, hogy nem tudsz teljes hónapban a "cég" rendelkezésére állni, mert így máshová is el kell járnod dolgozni!
Vagy munkaügyi főfelügyelet / munkaügyi bíróság azonnal amíg még meleg az ügy!
Amúgy ezt írásba adták legalább?
Vagy a szokásos sunyi szóbeli hallgatólagos megeggyezés.
/ 2
Hát jó nagy marha vagy, majd felébredsz ha már leégtél teljesen, arról nem beszélve mit hagysz elmenni magad mellett a kényelem miatt!
A munkavállalás nem szivesség, hanem üzlet!
# kössz az aggódást, de még így is tudok félre rakni...
Amúgy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozom, ha olvasol híreket, akkor tudod, hogy legelőször a kölcsönzött munkaerőt küldték el a cégek, kevesebb a céges oktatás és egyéb szolgáltatás, amit igénybe vesznek... Hiába megyek át másik céghez, ott is ugyanez van. Tehát Hr-es vagyok, tudom jól, hogy máshol sem fogok a jelen helyzetben ennyit vagy többet keresni ebben az iparágban. Ott meg még nem tartunk, hogy más területen helyezkedjek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!