Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért foglalkoznak sokan...

Miért foglalkoznak sokan könyveléssel, számvitellel nevetségesen kevés pénzért?

Figyelt kérdés

Ma amikor egy proli kőműves, burkoló is 5000 Ft-ot elkér óránként, vagy még többet, a könyvelők miért licitálnak egymás alá sokszor?

Könyvelés területen nettó 300 lenne a reális KEZDŐ bér, bejelentve, és nem csak pl. a Big4 cégeknél, hanem a kisebb irodánál, vidéken is.

Tapasztalt könyvelőknek pedig 500e+ nettó lenne a reális.

Nem értem, mire jó az, hogy sokan szívességből, jelképes összegért könyvelik ismerősük vállalkozását? Mert van ilyen is, nem is egy.

Pedig a könyvelés az pont olyan, hogy nem ért hozzá az ügyfél, nincs is meg hozzá a megfelelő papírja (mérlegképes), szükségük van a rendezett könyvelésre, akkor miért ne lehetne rendesen "lefölözni" a hasznukat?

2020. dec. 23. 16:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Kereslet és kínálat szavak mondanak valamit?

A kőműveseket meg hagyjuk, más ligában játszanak.

2020. dec. 23. 16:37
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Te sem érted, hogy működnek a dolgok. A reális ár az, amit megadnak. A "proli" kőműves azért tud 5000-et elkérni óránként, mert megadják. Ha a könyvelő azt tapasztalná, hogy tele van a notesza, és csak jönnek, és jönnek a megkeresések, nyilván ő is elkezdené emelni az árat. Ha nem emeli, akkor feltehetően nincs rá akkora kereslet.
2020. dec. 23. 16:39
 3/21 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy egy jó könyvelő minden pénzt megér! Annyi pénzt takarít meg neked, hogy össze sem lehet számolni. Bizalmi alapon volt nekem is könyvelőm és nagyon sok terhet levett a vállamról. Egyéb szakmával viszont nem érdemes összevetni az tény.
2020. dec. 23. 16:49
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért foglalkoznak sokan X-el nevetségesen kevés pénzért?

Mert Mo-n ez a rögvalóság sokaknak. És X kb az összes szakmával behelyettesíthető

2020. dec. 23. 16:52
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedben a válasz.

Mivel SOKAN foglalkoznak vele, emiatt túltelített velük a piac, nem tudnak árat emelni, mert könnyen találni helyettük olcsóbbat.

Ám én is azon a véleményen vagyok, hogy egy jó könyvelő sokat megér.

2020. dec. 23. 16:52
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
5: még a legkevésbé telített piacokon is van mindig olyan aki gagyizásból, vagy más okból vacak pénzért dolgozik. Még programozót is találsz ilyet.
2020. dec. 23. 16:54
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
6: ez igaz és nem mond ellent az általam leírtaknak sem
2020. dec. 23. 17:00
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Összehasonlítod az vállalkozó kőművest meg az alkalmazott könyvelőt.

Alkalmazottat az alkalmazottal.

Vállalkozót a vállalkozóval.

Az én könyvelőm órabérben, vállalkozóként jobban keres mint egy vállalkozó kőműves.

2020. dec. 23. 17:15
 9/21 anonim ***** válasza:
96%

Jól mondja a 8-as.

Az meg ne legyen már baj, ha 1-2 ismerősnek ingyen könyvel a könyvelő. Biztosan viszonozzák neki valamivel.

Egy kisebb cég könyvelése max. 1-2 órányi munka, nem hal bele.

Egyébként meg nem tudom, érzed-e a különbséget az íróasztalnál dolgozás és egy kemény fizikai munka között, amit alkohol nélkül senki sem bír.

Soha a büdös életben nem akarnék kűműves lenni (oké, nő vagyok, de egyébként sem), mert akármennyit is keres, akkor is műveletlen, suttyó senkik dolgoznak ott, és én nem ilyen emberekkel szeretnék napi kapcsolatban lenni. A pénz nem minden.

2020. dec. 23. 18:30
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
A könyvelői munkában van egy óriási kényelmi faktor a kőműveshez képest. Menj el 1 hétig könyvelni, aztán 1 hétig kőműveskedni és nézd meg a különbséget fizikailag hogy érzed magad az 1-1 hetek után.
2020. dec. 23. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!