Miért foglalkoznak sokan könyveléssel, számvitellel nevetségesen kevés pénzért?
Ma amikor egy proli kőműves, burkoló is 5000 Ft-ot elkér óránként, vagy még többet, a könyvelők miért licitálnak egymás alá sokszor?
Könyvelés területen nettó 300 lenne a reális KEZDŐ bér, bejelentve, és nem csak pl. a Big4 cégeknél, hanem a kisebb irodánál, vidéken is.
Tapasztalt könyvelőknek pedig 500e+ nettó lenne a reális.
Nem értem, mire jó az, hogy sokan szívességből, jelképes összegért könyvelik ismerősük vállalkozását? Mert van ilyen is, nem is egy.
Pedig a könyvelés az pont olyan, hogy nem ért hozzá az ügyfél, nincs is meg hozzá a megfelelő papírja (mérlegképes), szükségük van a rendezett könyvelésre, akkor miért ne lehetne rendesen "lefölözni" a hasznukat?
Kereslet és kínálat szavak mondanak valamit?
A kőműveseket meg hagyjuk, más ligában játszanak.
Miért foglalkoznak sokan X-el nevetségesen kevés pénzért?
Mert Mo-n ez a rögvalóság sokaknak. És X kb az összes szakmával behelyettesíthető
Kérdésedben a válasz.
Mivel SOKAN foglalkoznak vele, emiatt túltelített velük a piac, nem tudnak árat emelni, mert könnyen találni helyettük olcsóbbat.
Ám én is azon a véleményen vagyok, hogy egy jó könyvelő sokat megér.
Összehasonlítod az vállalkozó kőművest meg az alkalmazott könyvelőt.
Alkalmazottat az alkalmazottal.
Vállalkozót a vállalkozóval.
Az én könyvelőm órabérben, vállalkozóként jobban keres mint egy vállalkozó kőműves.
Jól mondja a 8-as.
Az meg ne legyen már baj, ha 1-2 ismerősnek ingyen könyvel a könyvelő. Biztosan viszonozzák neki valamivel.
Egy kisebb cég könyvelése max. 1-2 órányi munka, nem hal bele.
Egyébként meg nem tudom, érzed-e a különbséget az íróasztalnál dolgozás és egy kemény fizikai munka között, amit alkohol nélkül senki sem bír.
Soha a büdös életben nem akarnék kűműves lenni (oké, nő vagyok, de egyébként sem), mert akármennyit is keres, akkor is műveletlen, suttyó senkik dolgoznak ott, és én nem ilyen emberekkel szeretnék napi kapcsolatban lenni. A pénz nem minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!