Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A KSH álláshirdetéseinél...

A KSH álláshirdetéseinél mekkora fizetésigényt érdemes megjelölni? Valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
A KSH szinte minden állásjelentkezése során kérnek fizetésigényt, viszont nem igazán vagyok képben azzal, hogy mekkora összeget célszerű megjelölni? Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni. Mi van akkor, ha túl nagy összeget jelölök meg? Célszerűbb nagyobb összeget megadni, vagy inkább kevesebbet? Mesterszakos diplomával rendelkezem. Valamint a végére egy kissé hülye kérdés: bruttóban vagy nettóban célszerű megadni? Köszönöm előre is a válaszokat!

2020. dec. 21. 19:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Persze, értem. Én pl. azt csináltam, hogy beszéltem az egyik Alkalmazott közgazdaságtan tanárral, hogy bejárhatok-e a lineáris algebra tárgyára és megengedte, sőt, még a zh-kat is megírtam és kijavította. Mivel a linalg eléggé az analízisre épített (amit butítva tanultam), így voltak hiányosságaim és sokkal bénább voltam, mint az ottaniak, viszont a szakomon lévőknél sokkal jobb. Ha újra választhatnék, SPM-es lennék ugyan úgy PSz-en.

Te is közgazdász vagy egyébként, vagy csak a feleséged?

2021. ápr. 7. 16:16
 22/27 anonim ***** válasza:
Igen, én is lenyomtam a magam 11 félévét. :) A mérlegképest én is megkaptam (pénzügy és számvitel BSc)+adótanácsadó+folyamatban lévő könyvvizsgáló (eddig ez a legkeményebb dió), illetve ősztől még eldöntöm, hogy beiratkozom-e az ELTE jogra (ha felvesznek persze, de szerintem felvesznek).
2021. ápr. 7. 16:33
 23/27 anonim ***** válasza:

Könyvvizsgáló alatt a Számvitel Msc-t érted?

Az ELTE jogról nagyon jókat hallottam. Az egyik csoporttársam párhuzamosan végzi a BCE PSz Bsc-t az ELTE joggal. Ütős kombináció.

2021. ápr. 7. 20:54
 24/27 anonim ***** válasza:

"Könyvvizsgáló alatt a Számvitel Msc-t érted?"

Nem, hanem a kamara okleveles könyvvizsgáló képzését (számvitel MSc-vel még nem lehet automatikusan könyvvizsgálónak lenni).

2021. ápr. 7. 21:12
 25/27 anonim ***** válasza:
Oh, akkor ezt eddig rosszul tudtam. Valószínűleg azért, mert több Számvitel Msc-s ismerősöm könyvvizsgálóként dolgozik. Lehetséges (nem tudom), hogy elvégeztek-e külön ilyen okleveles képzést is. Gondolom ez is olyan, hogy beszámítanak bizonyos tárgyakat abba a képzésbe és ezáltal kevesebb vizsgát kell letenni hozzá.
2021. ápr. 7. 21:40
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"Valószínűleg azért, mert több Számvitel Msc-s ismerősöm könyvvizsgálóként dolgozik."

Minden további nélkül dolgozhatnak pl. audit területen, de aláírási joguk ettől még nem lesz. Úgy működik, hogy a számvitel MSc-vel több modul alól felmentést adhat (és ad is) a kamara a könyvvizsgáló képzésen, de nem minden alól, tehát olyan nincs, mint a pénzügy számvitel után a mérlegképes esetében. Sokan viszont úgy oldják meg, hogy a Big4-nál dolgozva elvégzik az ACCA-t, és azzal viszont a teljes okleveles könyvvizsgáló képzésre megvan a felmentés.

2021. ápr. 8. 09:14
 27/27 anonim ***** válasza:

Nem tudom, még sosem kérdeztem meg az ismerőseimet, hogyan szerezték meg a képesítést. Gondolom az általad felvázolt módon. Mindketten multinál dolgoznak (EY-nál).

Őszintén szólva engem nem annyira érdekel a számvitel, csak azért tanulom, mert a pénzügyekhez nagyon szorosan kapcsolódik (+ mert PSz Bsc-n vagyok :)). Sokkal jobban érdekelnek a pénzügyes területek, viszont még mindig nem tudom, hogy hová, milyen pozícióra szeretnék jelentkezni szakmai gyakorlatra. A barátnőim azzal szoktak viccelődni, hogy az emberek személyiségéből ki lehet deríteni, hogy pénzügyre vagy számvitelre specializálódnak majd. A számvitelesek általában csendesebbek és szabálykövetőbbek, a pénzügyesek pedig sokkal inkább extrovertáltak. Ez persze nem igaz mindenkire, de sokszor bejött, pl. nálam is. :)

2021. ápr. 8. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!