Egy OKJ-s bizonyítvány nem ér semmit, akkor már vagy diploma vagy szakmunkásképző?
"Én erre azért nem vennék mérget. Ismerek olyan pénzügyest, aki OKJ-s végzettséggel megkeresi a nettó 400e-et."
És miből gondolod, hogy ez releváns? Hány ilyet ismersz, és hány olyat, aki ezzel a végzettséggel átlagbér alatt keres? Hogy keresnek ehhez képest a bölcsészdiplomások és hogy a nembölcsész-diplomások? Szerinted a bölcsészek között nincs aki ennyit keres? Szerinted a bölcsészek között van több, aki ennyit vagy többet keres, vagy az OKJ-s ügyintézők között?
Egyébként senki nem mondta, hogy ezzel a végzettséggel kizárólag munkanélküli vagy alulfizetett munkaerő lehet lenni, de az, hogy ezzel a végzettséggel valaki 400 nettót keres (ami egy közepesen hasznosítható diplomával és pár év tapasztalattal simán középkategória), az nem általános jelenség, hanem az illető az elenyésző kisebbséghez tartozik. Ráadásul nem az az egyetlen szempont, hogy mennyit kereshet, hanem hogy mekkora eséllyel fogják kiválasztani egy másik munkára, mekkora eséllyel léphet magasabb pozícióba és mekkora eséllyel veszítheti el a munkahelyét. A diploma még mindig jobb esélyekkel kecsegtet az életben, mint egy ilyen haszontalan ügyintézői képesítés (igen, még a bölcsészdiplomák is). Pl. a komplett közszféra úgy működik, hogy sok pozícióra gyakorlatilag bármilyen diploma megfelelő, felsőfokú végzettség hiányában meg eleve fel sem vesznek, vagy ha mégis, akkor leginkább titkárnő pozícióba, nagyon-nagyon alacsony fizetésért.
25.
én dolgoztam érettségivel közszférában, mert senki nem vállalta ennyi pénzért. Felsőfokot kértek és tudod mi volt az egész? Betanított irodai munka..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!