Jár így a garantált minimálbér?
"Megéri így nekimenni ezek alapján a főnöknek?"
Ha az érdekel, hogy az emelt összeg járna Neked/Nektek abban a munkakörben, amiben foglalkoztat, akkor mond meg, hogy milyen FEOR-száma van annak a munkakörnek, amiben foglalkoztat. Megmondjuk mi is, nem kell ehhez szakember. Ha kiderül, hogy a magasabb összeg illetne meg, és nem azt fizeti, akkor panaszt tehetsz az illetékes hatóságnál erre vonatkozóan -> munkaügyi felügyelőség/hatóság. A kormányhivatalokban találod őket.
A munkáltató nem tud más heti munkaidőre bejelenteni, mint ami a szerződésedben áll. Ha aláírtad, hogy részmunkaidőben foglalkoztat, akkor nincs miért pattogni. A részmunkaidős dolgozónak is elrendelheti a rendkívüli munkavégzést (túlóra) a törvényes keretek között. Ha nem munkaidőkeretben foglalkoztat, akkor a szerződésben szereplő munkaidőn túli munkavégzés túlóra. Ha munkaidőkeretben foglalkoztat, akkor nem feltétlenül az, hiszen munkaidőkeret esetén ugyanazt a munkaidő mennyiséget egyenlőtlenül dolgoztatja le, de az eredménye ugyanaz.
Mivel fontos információkat nem tudunk a foglalkoztatásodra vonatkozóan, ezért egyáltalán nem biztos, hogy van miért felszólalnod. Még az is lehet, hogy szabályos az, amit tesz.
Heti munkaidő? Hagyományos munkarend vagy eltérő? Minden nap 10-12 óra, vagy csak alkalmanként, stb...
" hol szabályos az, hogy be van jelentve a 6-8 óra, de neked 10-12-t kell lenyomnod kifizettetlenül."
Azt nem írtad sehol, hogy nem fizetnek ki. Ez egy új információ. :)
Mondok mást: Engem sem fizetnek ki, legalábbis a túlóráimat nem. Szabadidőben kapnám meg. Ugyanis lehetőséget ad rá a jogszabály. A szabályt pedig nem én hoztam. Azóta nem túlórázom, hiába rinyálnak. Küldjön el, ha akar, az sem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!