Munkaközvetítő iroda kérhet pénzt a jelentkezőtől,hogy munkát adjanak neki?
Úgy tudom, törvény szerint nem tehetik meg,de mégis megteszik valamire hivatkozva.
Így szól a lehúzós szöveg, amibe belefutottam:
"Teljeskörű tanácsadás és az adminisztratív költségek fedézese 150 €, a szerződések aláírása után kell megfizetni. Lehetőség van ezt az összeget elosztani."
Ez átverés lenne? Nekem nem kóser, hogy az fizessen,aki dolgozna.
Universal Consulting
Dunaszerdahely, Szlovákia
Kérhet. Legálisnak legális, csak ilyet egy valódi közvetítő nem kér a jelentkezőtől, mert attól a cégtől kapnak jutalékot a cégek, amelyik felveszi az általuk közvetített embert.
Amelyik cég kér, az átverés, el kell felejteni.
Na, akkor ha te ennyire okos vagy kérdező, akkor:
1) miért tetted fel a kérdést?
2) miért nem linkeled be a jogszabályt/törvényt, ahol ez szerepel?
Kérdező kérdése: 19:29
Kérdező álláspontja: ő úgy tudja, de megerősítést kér
Kérdező kommentje: 20:07
Kérdező álláspontja: aki ezt nem tudja, az buta
Micsoda fejlődés ily rövid idő alatt, bámulatos! Ne hagyd veszni e képességed, nagy dolgokra lehetsz képes az életben!
Az még hagyján, de milyen ideges lett a két kérdéstől! :DD Sajnos nem másolhatom be a prvát üzenetét, mert úgyis törölnék, de összeszedte a teljes szókincsét, bekapcsolta a caps lockot és beleadott mindent :)
Kérdező, ha már ennyire szeretnél megtalálni, hogy aztán felköss, akkor nyugodtan beszéljünk meg egy találkozót. A "helyes"írásodból meg a kultúrádból ítélve valami általános iskolát végzett 50 kilós szalagmunkás lehetsz. Nagyon szívesen találkozom veled ha ennyire szeretnél! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!