Hogyan utasítsak vissza egy állásajánlatot, ha meg akarom említeni nekik, hogy a túl alacsony fizetés miatt nem vállalom el?
Jelentkeztem egy állásra, de kb. fele akkora lenne a fizetésem, mint a jelenlegi. (Ugyanaz a munkakör)
Szóval amikor megírták e-mail-ben hogy mennyi a fizu, akkor határoztam el, hogy ennyiért biztos nem váltok. Viszont nagyon kedvesek voltak az interjún, és az e-mailben is. Mit írhatnék nekik, ha a tudtukra akarom adni, hogy azért nem vállalom, mert nagyon alacsony a fizetés? Nem akarom, hogy megsértődjenek, szóval lehetőleg valamiféle udvarias stílusú sablonszövegre lenne szükségem. Tudnátok nekem segíteni ennek a megfogalmazásában?
Én ezt írnám!
Kedves x,y vagy Tisztelt x,y!
Köszönöm a lehetőséget, hogy meghallgattak, valamint, hogy megírták a konkrét bérösszeget.
A bérösszegre való tekintettel, elállnék a munkától.
Továbbiakban minden jót kívánva:
x,y
"Kemény, hogy a példát írók közül a 2-esen kívül senki nem tud rendesen magyarul. "
9-es, köszönöm szépen a dicséretet - legalábbis én annak veszem :-)
Bizony, nem kevés "munkám" van benne. Évekig kínlódtam a fogalmazással, bár magyarból azért mindig jó voltam.
Én azt nem értem, a bérigény miért nem jött elő már az első telefonos egyeztetés végén a HR-essel, még az interjú előtt. Hiszen senki se váltana kevesebbért, mint amit most keres. Ilyenkor meg kell kérdezni, milyen sávra gondolnak és te mennyiért lennél hajlandó váltani. De sokszor maga a HR-es kérdezi meg, mi lenne a bérigényed, és akkor lehet erről beszélni. Ha nagyon távol vannak az elképzelések, a cégnek és neked is megspórol egy felesleges inerjút.
Most csak annyit kellene írni, hogy ez az összeg jóval alacsonyabb, mint amit most keresel, és mi lenne az, amiért mégis odamennél dolgozni. Ha nem adják meg, nincs miről beszélni.
Lehet, mert a feladat senkit sem érdekelt, így elmondani, leírni a munkakört szimplán egy szóval elintézték.
Gépkezelő amúgy?! Sárdobálós?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!