Miért ilyen alacsony az általános- és középiskolai tanárok fizetése?
Államilag így van meghatározva.
Mondjuk én egyik tanáromon sem láttam annó, hogy olyan hatalmas nagy nélkülözésben élne.
20 éve tanító középiskolai tanár ismerősöm fizetése osztályfőnöki pótlékkal nettó 300 ezer (ped 2 és 2 gyereke van). Emellett magánórákat ad óránként 5000 Ft-ért. Nem én vagyok az egyetlen magántanítványa, de szerintem nettó 100 abból is bejön feketén. Hétvégente szombat délelőtt takarítani jár át Bundára (nem tudom mennyiért).
Mestertanári portfóliót fog írni, hogy magasabb legyen a fizetése.
Nem irigylem tőle, mert sokat gürizik azért, hogy a két gyerekét eltartsa.
A kezdő tanárok fizetése szemtelenül alacsony.
Azért, mert az államnak nem érdeke, hogy tanult, okos polgárai legyenek. Összeszerelő ország vagyunk, oda nem kell az ész. A tanult ember gondolkodik. Aki gondolkodik, az kritikus. Aki kritikus, az a rendszer ellensége. Nem akarnak ellenségeket. Sok, elégedetten bégető birkát akarnak.
Szűk családban két tanár végzettségű rokon is van. Egyik sem a szakmában dolgozik. Miért? Mert tanárként kapnának nevetséges 150-170 ezret havonta, ami semmire nem elég. Egy bolti eladó többet keres manapság. Így aztán csak az marad a pályán, aki semmi másra nem alkalmas, az is csak fásultságból.
Ahogy a 3-as írta, vannak módszerek ott is, ahogy meg lehet dobni a fizetést.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Persze ha valaki nem hajlandó tenni semmit érte, kényelmes, csak a sült galambot várja, az nem viszi semmire, de ez ugyanígy van más szakmákban is. Az élelmesebb, aktívabb, tenni akaró emberek, akik megteszik azt a kis pluszt azért többnyire boldogulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!