Ennél az állásnál milyen bruttó bért lehet elkérni?
"Nem tudom ki az a hülye, aki Budapesten,versenyszférában elmegy nettó 200-ért teljes munkaidős állásba."
Olvasod a sok idiótát? Még a 200-at is sokalják, ami egy vicc. Mondjuk szerintem kis szerencsétlen tizenévesek rohanták meg ezt a topikot.
"napi 6 órás munkaidőben elfogadható lenne a nettó 200"
Pontosan, de itt a gyk-n találnak olyan elmebeteget is, aki napi 12-ben lenyomja 150e-ért. :D
Sajnos én is ezt tapasztalom mostanában. Bármilyen fizetéssel kapcsolatos kérdést nézek, kis túlzással még a multi ügyvezetői állásra is sokan rávágják hogy bruttó 320.
Az ilyen hozzáállás miatt nem tud az ember reális értékű fizetésről alkudni a munkáltatóval, mert mindig lesznek olyan idióták akik szarér-hugyér is elvállalnak egy egyébként viszonylag felelősségteljesebb munkát.
"Az ilyen hozzáállás miatt nem tud az ember reális értékű fizetésről alkudni a munkáltatóval, mert mindig lesznek olyan idióták akik szarér-hugyér is elvállalnak egy egyébként viszonylag felelősségteljesebb munkát."
Aztán meg jön jön rinyálni a gyk-ra, hogy nem emelnek neki évek óta és, mit tegyen, hogy magasabb legyen a fizetése. Persze, ha közlöd vele, hogy már az elején agyhalott volt, mert annyira versenyképes akart lenni, hogy bokáig tolta a gatyáját a bérigényénél, vérig sértődik.
Mindig lesz olyan élethelyzetű ember, aki olcsón is elvállaja, mert nettó 180-200 is több, mint a 0. Pl ha engem most kirúgnának, kb bármit elvállanék, hogy pénzem legyen, mert itt se vagyok agyonfizetve, szóval nincs tartalék. Ezzel vagy k még így egy páran. Aztán ott vannak azok a frissen végzett egyetemisták, akik mamahoteles ék, kb zsebpénz kategória ez a fizu, mert nem kell költeni semmire, a felét lazán félreteszi.
Amúgy vidéki megyeszékhelyen lakom, 160at keresek hasonló adminisztratív munkakörben, 120 az albi rezsivel (és nem egy penthouse), a maradék meg éhenhalásra is kevés lenne, nem hogy félretenni vagy magamba fektetni. Még jó, hogy ketten vagyunk rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!