Bérigény megadása?

Figyelt kérdés

Vigyázat vitaindító kérdés!

A "mennyit szeretne keresni" kérdésre az egyetlen értelmes válasz a "minél többet", esetleg "annyit mint mészáros lőrinc".

Ki az a hülye, aki mondjuk 110ezret szeretne keresni? Nincs ilyen.

Ha úgy kérdezzük, hogy "mennyi kell a megélhetéséhez" akkor itt megint nem jutunk értelmes válaszhoz, mert lehet, h a polgár szeretne ritka autókat gyűjteni, vagy mondjuk lóversenyre hordana nagyobb vagyonokat. Akkor ő mit mondjon?

A helyes kérdés így hangzik: "el tudja találni azt a legkisebb összeget, amennyiért munkaerőt keresünk?"

Ennek viszont semmi köze sem az adott munkakörre való alkalmassághoz (esetleg akkor, ha jóst vagy látót keresnek), sem semmihez. Egyszerű szerencsejáték.

Ehhez képest a munkáltató pontosan tudja, milyen fizetési sávban szeretné alkalmazni a kollégát, mégis titkolja. Miért?

2020. dec. 15. 09:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

17-es

Kereslet-Kínálat Magyarországon nem működik.

Lásd, tanárok, ápolók, sok egyéb más munkakör, szakma.

2020. dec. 15. 15:22
 22/26 anonim ***** válasza:
Kiegészítve a 21-es válaszom. Az nem kereslet-kínálat, hogy bérkartelleznek a cégek. Tudom, vannak kivételek, de az nem sok.
2020. dec. 15. 15:24
 23/26 anonim ***** válasza:

Tanárok, ápolók azért kapnak alamizsnát, mert az állam fizeti őket. Magyarországon állam bácsinak nagyon nem éri meg dolgozni, mert lókukit se fizetnek.

Nem hiába húz el minden jó orvos külföldre és nem hiába hagyja el a pályát nagyon sok tanár. A feleségem is eredetileg tanár, de esze ágában sincs tanítani. Nagyvárosban kihalásos alapon vagy helyettesítésre lehet csak bekerülni tanítani, Mucsajröcsögén meg tanítsa a hülye cigányokat havi nettó 150-ért az, akinek két anyja van...

2020. dec. 15. 15:26
 24/26 Berserker88 ***** válasza:
Azért nem vagy alkupozícióban mert a legtöbb cég nem azt fogja felvenni aki a legtöbbet kéri, hanem választ a másik 100 emberből akik elvégzik ugyan azt a munkát olcsóbban. Te is annak adod el inkább a lakásod vagy autód aki többet ajánl érte, hogy jobban járjál. Tirpák dolog de ez van, pár cég feltünteti, hogy mennyit kínál neked, én úgy fogom fel, hogy azért van esélyed többet keresni, mint másnak aki ugyan ezt a munkát csinálja előre megadott bérért. Ha meg nem tetszik amit mondanak, meg kell mondani hogy ne raboljátok egymás idejét és viszlát.
2020. dec. 15. 15:57
 25/26 anonim ***** válasza:
Az az érdekes, hogy pl. az Egyesült Királyságban szinte minden álláshirdetésben ott van legalább egy bérsáv, de leginkább a konkrét fizetés. És szerintem az angolok nem visszamaradottabbak nálunk.
2020. dec. 15. 16:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Szerintem az a cég is időt és energiát akar spórolni, aki beleírja a fizetési sávot, és az is, aki nem. (Most tekintsünk el azoktól, akiknek fogalmuk sincs, mennyibe kerülne az adott munkakörre egy ember, és majd felveszik a legolcsóbbat alapon hirdetnek, ilyen is van bőven.

Aki beleírja (itthon) a fizetést vagy bérsávot, azért teszi, hogy kiszűrje azokat, akik ennyiért is hajlandóak megcsinálni a feladatot. Így nem kell még telefonos interjút kell csinálni azokkal, akiknek magasabb a fizetési igénye. Magyarul versenyképtelen fizetést adnak.

Aki nem írja bele, az versenyképes bért adna nagyjából, de nem akar vesződni a sok alkalmatlan jelentkezővel, akik csak szeretnének annyit keresni, de a tudásuk nagyon nem felel meg az igényeiknek.

Szóval szerintem mindkét módszer egy előszűrés. Az egyik az árra, a másik a kompetenciára.

A nofluffjobsot nagyon mélyen nem ismerem, lévén nem vagyok programozó, de PM és egyéb nem programozó állásokhoz ott is vicc kategóriás összegek vannak néha megadva. De az IT minden szempontból egy külön kis buborék az országban.

2020. dec. 15. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!