Bérigény megadása?

Figyelt kérdés

Vigyázat vitaindító kérdés!

A "mennyit szeretne keresni" kérdésre az egyetlen értelmes válasz a "minél többet", esetleg "annyit mint mészáros lőrinc".

Ki az a hülye, aki mondjuk 110ezret szeretne keresni? Nincs ilyen.

Ha úgy kérdezzük, hogy "mennyi kell a megélhetéséhez" akkor itt megint nem jutunk értelmes válaszhoz, mert lehet, h a polgár szeretne ritka autókat gyűjteni, vagy mondjuk lóversenyre hordana nagyobb vagyonokat. Akkor ő mit mondjon?

A helyes kérdés így hangzik: "el tudja találni azt a legkisebb összeget, amennyiért munkaerőt keresünk?"

Ennek viszont semmi köze sem az adott munkakörre való alkalmassághoz (esetleg akkor, ha jóst vagy látót keresnek), sem semmihez. Egyszerű szerencsejáték.

Ehhez képest a munkáltató pontosan tudja, milyen fizetési sávban szeretné alkalmazni a kollégát, mégis titkolja. Miért?

2020. dec. 15. 09:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%
Nem azt kerdeztik, hogy mirol almodozol. Hanem azt, hogy a piacon szerinted mennyit er a munkad.
2020. dec. 15. 09:24
 2/26 anonim ***** válasza:
60%

"az egyetlen értelmes válasz a "minél többet", esetleg "annyit mint mészáros lőrinc"."

Erre meg az egyetlen értelmes válasz a munkáltató részéről a "takarodj haza", mert aki már az állásinterjún politizálni meg hepciáskodni kezd, azt sehol nem látják szívesen.

A kérdés arra irányul, hogy mennyit ér a munkád, mennyire tartod magadat. Ha már te sem becsülöd magad többre a minimálbérnél, akkor valószínűleg tényleg annyit is érsz és nem kell veled foglalkozni, ha meg nagy mellénnyel benyögsz 800 ezret, akkor egy felfuvalkodott seggfej vagy, aki szintén nem kell a cégnek.

2020. dec. 15. 09:31
 3/26 A kérdező kommentje:

Nem az volna a korrekt, ha a cég megbizonyosodna az alkalmasságomról, a személyiségemről, szaktudásomról, aztán adna egy bérajánlatot és én eldöntöm, hogy nekem ez megfelelő-e?

A kiválasztás szempontjai között hogy kerül elő az én bérigényem? Ez nem szempont. Vagyis az én szempontom, amivel nekem kell döntést hoznom, nem a munkáltatónak.

Majd én eldöntöm, hogy az ajánlott összegért akarok-e ott dolgozni, nem neki kell ezt eldöntenie.

2020. dec. 15. 09:37
 4/26 anonim ***** válasza:
89%

Mindig oda írom, hogy a fizetési igényem függ a konkrét feladattól, felelősségétől stb., egy részletes interjú után pontosabban megtudnám mondani a bérigényemet, azonban így elsőre brutto/nettó X összeget mondanék aztán csá. Persze szépen, szofisztikáltan fogalmazom meg mindezt.

Volt, aki visszahívott és tök fair módon kezelt, persze akadtak sggfejek is, akik gondolom találtak embert, aki szarért húgyért is képes dolgozni nekik, velem meg nem kellett vesződniük. Az ilyen munkaadóért nem is kár.

2020. dec. 15. 09:41
 5/26 anonim ***** válasza:
86%
Bár nyilván nem a világban jelenlevő törvényszerűségeket akarom elvitatni, de erre a kérdésre még is mit lehet mondani? A legtöbbet amit hajlandóak fizetni a munkámért. :D
2020. dec. 15. 09:44
 6/26 kicsibarany ***** válasza:
86%
Azért érdekli őket, mert ha te mondjuk 300-at akarsz keresni, de ők meg csak 250-ben gondolkodnak, akkor hiába is vállalnád el a munkát, úgyis keresni fogsz tovább olyat, ahol megadják a 300-at.
2020. dec. 15. 09:46
 7/26 A kérdező kommentje:

Akkor ezt bele lehet írni rögtön a hirdetésbe, és akkor nem is jelentkezik akinek ez kevés.

2020. dec. 15. 09:52
 8/26 anonim ***** válasza:
85%

Ez olyan, mint amikor vásárolsz. Vannak nekik a jelöltek bérigénnyel. Ök kipróbálják őket és eldöntik melyik éri meg.

Lehet azt mondják, hogy a kettes számú jelölt ugyan nem volt olyan jó, mint az egyes, de 100 ezerrel kevesebbet kér és ide az ő tudása is elég lesz.

2020. dec. 15. 09:54
 9/26 A kérdező kommentje:

És az nem opció, hogy ezek a jelöltek megfelelnek, küldök nekik egy bérajánlatot és utána egy második fordulón választok azok közül, akik elfogadták ezt?

Amit te írsz az emberpiac. Beárazod magad és vársz, hogy van rád pénze a cégnek... Megalázó

2020. dec. 15. 09:58
 10/26 kicsibarany ***** válasza:
75%

Néhány cég hajlandó megadni, hogy mennyit fog fizetni a munkáért, válassz akkor azokból a hirdetésekből.

Nekem se tetszik, de most így működik a világ.

2020. dec. 15. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!