Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerinted milyen szakmákban...

Szerinted milyen szakmákban van most sok pénz, jó lehetőségek, informatikus, ügyvéd, közgazdász vagy más?

Figyelt kérdés

#informatikus, jogász, közgazdász, szakma, továbbtanulás
2020. dec. 8. 13:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
41%
Ami nagyon népszerű azt általában már nem érdemes elkezdeni tanulni, mert mire végzel és lesz 2-3 év munkatapasztalatod addigra akkora túlkínálat lesz munkavállalókból, hogy örülsz majd a 4 órás bejelentésnek amit kiegészítenek zsebbe minimálbérre.
2020. dec. 8. 14:59
 12/35 anonim ***** válasza:
60%
Az ITvel ez nem fog megtörténni.
2020. dec. 8. 15:04
 13/35 A kérdező kommentje:
Igen, nehéz azért ez. Van, aki jól keres, de nehéz odakerülni, vagy sokáig tart. Pl. sok ügyvéd nagyon jól keres, de kezdetben még gyakornok az ember, és ki tudja, felveszik-e valahova. Vagy pl. ismerek ilyen természetgyógyász szakmát, van, aki tök jól keres, míg más nem is tud dolgozni benne, mert nincs páciense. A közgazdász szakma kicsit büfé szak lett szerintem, sokan vannak, de a gyakorlatban mondjuk elmennek személyzetisnek, vagy könyvelőnek. Az informatikában viszont most lehet pénz és lehetőség is. Nekem meg az is probléma, hogy már nem vagyok olyan fiatal, 30-on túl. Ezekben a kétkezi, egyszerűbb szakmákban tényleg sok pénz lehet, rengeteg ilyen van, és hiányszakma is, sokszor jól megfizetik.
2020. dec. 8. 15:08
 14/35 anonim ***** válasza:
70%
Ne olyan szakmát válassz, amiben sok a pénz, hanem olyat, amit élvezettel tudnál csinálni, mert akkor mindegy, mi a szakma, el lehet érni, hogy sok pénzt keress vele.
2020. dec. 8. 15:13
 15/35 anonim ***** válasza:
86%
12: meg a legtöbb műszaki területtel, az egészségüggyel, és egy csomó mindennel, amiből 20 éve is hiány volt, most is az van, és nem úgy látszik, hogy pár éven belül megoldódik
2020. dec. 8. 15:13
 16/35 anonim ***** válasza:
77%

10-es válaszoló, ideje megtanulni szöveget értelmezni. Nem megy neked. Veled ellentétben én érvelek, nem lököm a hülyeséget.

Továbbá a másik válaszolónak.

Most nem a különórákról van szó, hanem az alapbérről, amiért 6-8 órát dolgozik a tanár. Ilyen alapon munka mellett is elmehet az ember 200 órákat dolgozni és akkor mondhatja, hogy jól keres. Kétlem, hogy a kérdező, erre gondolt.

A takarító is feketén keresi meg azt a pénzt, ami nem 2500 ft, mert nagy a verseny. Inkább 1000-2000 ft. A 2500 ft, az kirívó eset. Ritka eset.

Abból számold le a katát (ha tisztességes vagy), szorozd fel 170 órával és akkor meglátod, hogy nem nagy pénz(főleg, ha neked kell fizetni a bérleti díjat is) és nem biztos munka, mert ahogy írtam, nagy a verseny. Lásd, Budapest, Vidéken meg főleg.

Tapasztalatból írom ezt.

Kérdező, csakis a magasan képzett munkaerő fog élhető fizetést elérni. Teljesen bejelentve és nem rokkansz bele hosszútávon (lásd, szakmunka).

Szakmunkák nem rosszak, mert tudsz mellette maszekolni, de nyugdíjad nem lesz (max, ha félreteszel), mert maffiahálózaté az egész építőipar. Hát még a kereskedelem, ha vendéglátós szakmában gondolkodnál. Nem jelentenek be, trükköznek, sokszor ki sem fizetnek. Illetve ki a franc akar alkoholistákkal, drogosokkal dolgozni 10-14 órákat? Én nem.

Amivel komolyabb pénzeket tudsz keresni, 8 órában, mert lesz választási lehetőséged, teljesen beleszel jelentve, nem rokkansz bele, az a villamos/mechatronikai mérnök (lásd, autómatizálás, kényelmi funkciók, stb.), mérnökinformatika(programozás).

Az orvos is jó lenne, de csakis magánba, mert az állami egészségügy, egy vicc.

Adattudósok, matematikusok (optimalizálás, stb., MSC).

Mivel egyre gyatrább a közbiztonság, a biztonságmérnöki szakot is mondanám.

2020. dec. 8. 15:17
 17/35 anonim ***** válasza:

Bocsánat!

Biztonságtechnikai mérnök!

2020. dec. 8. 15:20
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

@14: én is ezt mondom mindenkinek!

Szeretem a szakterületem, mindig megtalálom benne ami érdekel, tudok területen belül mozogni más alterületre.

Viszont tele vagyok olyan ismerősökkel, akik elmentek valamit tanulni, mert abban van a $ (gyakran a szülők győzködik őket).

- Egy részük már az iskolát sem fejezte be, mert gyűlölte

- Egy másik részük elkezdett dolgozni, de van aki undorral megy minden nap munkába... És még csak alig múlt 30 éves, van simán több mint 30 év munka előtte de már most gyűlöli az egészet, hányingere van tőle...

Szoktam embereket felvételiztetni, rengeteg olyan pályakezdő jelölttel találkozom, akinek 0 munkatapasztalata van, így elkezdem feszegetni, hogy úgy amúgy miért érdekli a szakma. És gyorsan kiderül, hogy nem érdekli, elvégezte az iskolát (akár jónevűt, kitűnőre), de soha 5 percig nem gondot az egészre, sosem próbált ki valamit magától, sosem olvasott valaminek utána, ami nem tananyag volt... Most viszont ide a nagy pénzt.

És aki így gondolkozik bele sem gondol, hogy egy évben kb 220 munkanap van, és laza 40 évig kell dolgozni, azaz alaphangon is több mint 8000 napon fogja csinálni azt, amit gyűlöl, un, vagy csak egyszerűen egy percre nem fogja élvezni.

2020. dec. 8. 15:31
 19/35 A kérdező kommentje:
Ez jó érv lehet, azt csináld, amit szeretsz, nem csak a pénz számít.
2020. dec. 8. 15:46
 20/35 Koplárovics Béci ***** válasza:
13%

"Hiába vagyok kitűnő takarító (van ilyen szakma is), nem fogok jól keresni."

Dehogynem. Ha igazán jó vagy, akkor nem te keccsölsz, hanem van 8-10 embered. Ugyanakkor ha szarul csinálod, akkor egyáltalán nem fogsz vele keresni.

"Hiába vagyok kitűnő általános, középiskolai tanár, ha 140-160.000 ft-al kiszúrják a szemem."

Ha igazán jó tanár vagy, akkor tudsz korrepetálást vállalni szemtelenül magas összegekért.

Viszont ami neked nincs, az a fantázia, ami szintén elég fontos :)

2020. dec. 8. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!