Miért mondja több külföldön még nem dolgozott ember, hogy itthon jobban meg lehet élni mint pl.: egy nyugat-európai országban?
1. Hány ilyen emberrel beszéltél, ami alapján általánosítasz?
2. nem kell ahhoz qrvának állni, hogy véleménye lehessen valakinek a prostitúcióról...
Szinte mindenkinek van személyes ismerőse, rokona, akitől direkt infókat tud szerezni. Nincs kolbászból a kerítés "nyugaton" sem...
mert as trógermunka az mindenhol alja trógermunka.
A többség arra vág föl, hogy kimegy külföldi raktárba melózni és ukránokkal meg bulgárokkal lakik egy szobában, osztozkodik az ágyon és szalámin él.. aztán jó ha megmarad neki havonta 100e Ft...
Ha itthon is ugyanolyan színvonalon élne mint kint, akkor ugyanúgy megmaradna ennyi pénz.
3-as nem konkrétan erre gondoltam
Sajnos munkaközvetítő által egy németországi gyári munka 1000-1100 euró - a munkásszálló költsége stb.. belegondolni is rossz. Ide sokan kezdőtőke és nyelvtudás hiányában mennek ki ami ugródeszkának nem lehet rossz, ha valaki nem akar beleragadni. De félretenni sokat nem lehet, kicsit kizsákmányolás szerű.
Ettől egy fokkal jobb ha valaki gyenge nyelvtudással is de viszont kezdőtőkével meg tud finanszírozni magának egy albérletet és saját maga keres egy kétkezi állást takarító, konyhai kisegítő állást mondjuk 1400 euróért. Amiből viszont szépen meg lehet élni és egy picit félre is tenni.
Itthon viszont pesten van munka, de sok esetben az albérlet ár a fizetéssel egyenértékű. Vidéken meg nincs munka.
Talán én is elég tágan fogalmaztam. Nem lehet több nyugat-európai országot egy kalap alá venni. Svájban pl fel lehetne kötni a gatyát..
Kisarkosítva vicces és helytálló komment, de én nem Budapesthez viszonyított vidéki nagyvárosra gondoltam hanem vidék érted kiváros, eldugott lik luk faluk stb..
Ha valaki kilépne a budapesti burokból és egy pár helyen megfordulna az országban azt tudná mi helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!