Angol szakos diploma elég az alábbi pozíciókra? (többi lenn)
Figyelt kérdés
HR pozícióra gondoltam egy multinál vagy nagykövetségen dolgozni. Esetleg gondolkodtam hogy IT-s nak megyek egy multihoz ahol betanítanak. Melyiket ajánljátok?2020. dec. 3. 10:18
11/13 anonim válasza:
Ha fiú vagy, nincs kapcsolatod HR pozira, vidéken is vagy, akkor szerintem inkább IT vonalon indulj el. A magyar egy feudális, elmaradott, konzervatív társadalom ahol a HR nagyon női terület, az IT meg nagyon férfi, a tudás kevésbé számít.Nem lehetetlen ìgy a HR állás, csak sokkal nehezebb, mert a nők is a HR szakmát saját kis játszóterüknek tekintik.Példaul a HR-es Facebook csopikban a nők sokkal inkább segítenek egy nőnek HR állásban mint egy férfinak.Férfiáknak IT állásokban segítenek inkább. Vidéken, ahol lakom, még férfi HR-est nem láttam, viszont láttam női HR-est andragógia, biológus stb.. végzettséggel.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, bár budapesti vagyok.
2021. jan. 12. 09:41
13/13 anonim válasza:
Ha Budapesten vagy, akkor ott valamivel több esélyed van fiúként angol diplomával HR pozira, de kapcsolat nélkül nehéz. Összességében nem szakirányú a diplomád,nincs kapcsolatod, HR állásokra rengetegen jelentkeznek,pláne a jelenlegi Covid helyzetben, akár több százan, például gyógytornász, biológus csajokkal is versenyezned kell. IT-ra még így is több esélyed van, ha váltani akarsz,csajok IT-ra Orbániában nem mennek,sokkal kevesebben jelentkeznek, és több álláslehetőség is van mint HR-ben. De így, hogy Budapesten vagy, most már azt írom, hogy a HR sem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!