Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Angol szakos diploma elég az...

Angol szakos diploma elég az alábbi pozíciókra? (többi lenn)

Figyelt kérdés
HR pozícióra gondoltam egy multinál vagy nagykövetségen dolgozni. Esetleg gondolkodtam hogy IT-s nak megyek egy multihoz ahol betanítanak. Melyiket ajánljátok?

2020. dec. 3. 10:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A nagykövetségek már régen nem fizetnek olyan jól, mint abban az időben, amikor kialakult, hogy oda kell menni, és bekerülni is relatív nehéz.

HR-es lehetsz, de manapság már vannak szakirányúbb végzettségek, önmagában mázli kell, hogy felvegyenek.

A betanított IT (és minden hasonló betanított munka) elég strapás, ezek szellemi segédmunkák, nehéz sokra vinni velük, de kvázi mindenkinek van lehetőség SSC-ben csinálni.

A fő gond, hogy 20 éve az angol még kapukat nyitott ki, és mindegy volt, hogy mihez értesz mellette, majd betanítanak, mert legalább a nyelvet tudod. Manapság fordítva van, ha nem tudsz angolul, akkor nem vesznek fel, de önmagában már nem nyit ki minden ajtót előtted.

Bele kell kóstolni többe, és meglátod, hogy mi tetszik.

2020. dec. 3. 10:49
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Egyetem mellett gondolkodom HR gyakornoki pozin. A betanított IT-val ha jól tudom el lehet osztályvezetői szinten jutni multinál, akik jól keresnek. De ezt csak hallottam...
2020. dec. 3. 12:40
 3/13 anonim ***** válasza:

Igen, lehet betanított IT-ból osztályvezető az ember... de ugye tudod, hogy ez kb 500 emberből 1nek jön össze?

Szóval a karrier terved ne az legyen, hogy betanítot IT->osztályvezető, mert ez vagy bejön, vagy nem, hanem olyat válassz, amit szívesen csinálnál, amiben látsz akkor is fejlődési lehetőséget, ha nem jön össze a management vonal, stb.

2020. dec. 3. 12:55
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Csak hallomásból van infóm, de az ilyen multik nagyon sokszínűek, az egyszerű beosztottnak is van céges laptop, mobil, gyümölcs vagy pizzanap, stb. így nem utálnám akkor sem. A másik talán az idegenvezető lenne, a covid után (van OKJ végzettségem).
2020. dec. 3. 13:00
 5/13 anonim ***** válasza:

Igen! A multik sokszínűek, ezt jól látod!

Van ahol van gyümölcs nap, máshol meg nincs.

Van ahol adnak céges laptopot, máshol meg csak egy vékony klienst (egy kis cigisdoboz méretű cucc, monitorral, billentyűzettel)

Van ahol kapsz mobilt, máshol nem.

De a lényeg az, hogy még ezen a téren is nagy a különbség. Például mi kapunk céges notit, de kizárólag a céges hálózatra tudunk vele csatlakozni, a netről azt látunk, amit a cég enged, és semmit nem tudunk a gépre telepíteni. A notit ne úgy képzeld el, hogy jaj de jó, van egy géped, amin azt csinálsz amit akarsz.

A telefon dettó. A mostani cégemnél azt telefonálok amit akarok, az előzőnél a privát hívásokat kellett fizetnem, még előtte harmadik módon ment.

A multiból mindenki a pizzanapozós, ingyen kávézós, Xboxozós, notis, telefonos, hipszer irodás, munkaidőben csocsózós részt látja. És jellemzően ezek a dolgok valóban léteznek.

A bökkenő az, hogy nem egy cégnél az összes, másrészt az árnyoldalát nem látja senki. Hogy notit meg telefont nem azért kapsz, mert milyen rendesek, hanem azért, hogy elérhető legyél este 8-kor is, és meg tudj csinálni egy gyors riportot a főnöködnek hétvégén.

A másik, hogy azt mindig elfelejtik elmondani, hogy ezek a dolgok cégen belül sem mindenkinek járnak feltétlen. Például nálunk vannak részlegek, ahol megy a céges darts, meg a hintában ücsörgés, meg a közös programok. Cserébe a csapat bent van minden nap este 8-ig, mert a feladatok adottak.

Másik részlegen meg (pont az ilyen betanított IT helyen) például sokkal nagyobb a szigor, a fegyelem, viszont ők 16:30-kor mennek haza. Irigykednek a kreatívabb részlegre, de este 8-ig egy sem ülne már bent.

A vezetői pozik ugyanezek. Én is az utolsó senkiből lettem vezető. De ne gondold, hogy ez mindenkinek összejön. Hiába vagy ügyes, okos, tehetséges, egyszerűen nincs annyi vezetői pozi, hogy mindenkinek jusson.

Szóval azt mondom, próbálj ki egy multit, szerintem sokkal jobb, mint a magyar cégek, de ne legyenek olyan álmaid, hogy ott majd feltétlen az összes multiról mesélt extra mindegyikét megkapod, és főként olyasmit csinálj, amit szeretsz, ami érdekel, mert soha nem tudhatod, hogy nem maradsz e azon a vonalon akár 10-15 évre.

2020. dec. 3. 16:11
 6/13 anonim ***** válasza:
6%
Multiknál ganajabb hely nincs, ne menj oda! Rongyrázós majmok gyűjtőhelye!
2020. dec. 4. 08:57
 7/13 A kérdező kommentje:
#6, miért baj? ráadásul nem a mosolyommal fizetek a boltban :)
2020. dec. 4. 10:04
 8/13 anonim ***** válasza:

7: ez is egy vélemény... én dolgoztam 5 évet a "magyar vállalkozónak", soha többé nem mennék oda.

Ennek ellenére van ismerősöm, akit orrba szájba szivatnak vállalkozónál, de ha csak meghallja a multit, akkor rettegni kezd, hogy ott kizsigerelik. Egyszer összenéztük, hogy nálunk és náluk mi van, sokkal több a juttatás (nem csak a pénz), több a szabadidő, viszont a 8 órát tényleg le kell dolgozni, nincs fb, nincs cigizgetés, kávézgatás. Náluk napi 12 órát melózgatnak, de közben minden mást csinálnak. Ki melyiker vágyik?

2020. dec. 4. 12:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha nőnek születtél, akkor Orbániában a higiéniai szakreferens(WC takarító) diploma is elég a HR álláshoz. Főleg vidéken, ahol megy még az elmaradott hülyìtés a nők mindig "mindenben hátrányban vannak" miközben 10 évvel magasabb a női élettartam, hamarabb mehetnek nyugdíjba és sok állásnál előnyben vannak irodai pozik pl. HR stb...tehát ha nőnek születtél, akkor a HR az jó irány.
2021. jan. 11. 10:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok :)
2021. jan. 11. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!