Mennyit keres Magyarországon egy egyetemi tanár?
Érdekes. Nekem egyszer azt mondta egy egyiptológus, hogy egyetemi tanárként nem lehet bruttó 500 ezer forintnál kevesebbet keresni...
Ha ez nincs így, akkor miért mondhatta ezt?
És most nem azért, de ha az egyetemi tanárok, akik minimum egy doktorival rendelkeznek, ennyire keveset keresnek, akkor miért az általános és középiskolai tanárok bérét szokták számon kérni a politikán?
Amúgy köszi a válaszokat!
"7/13 A te válaszod:
0%
Br. 216 100Ft"
Sajnos nem viccnek szántam, tényleg ennyit kapok :)
Sajnos bértábla van, munkáltatói döntés miatt kapunk csak magasabb fizetést.
Tanszéki mérnökként a H-ban vagyok, de kapom a kiegészítést br.210e-re+a munkáltatói döntés miatt a kiegészítést 216,1e-re.
Az adjunktus vr. 256e + munkáltatói döntés, docens 308e + munkáltatói döntés összege.
A legnagyobb gond, hogy a béremelést nem arányosan osztották el, így hiába részesültünk 44%-os emelésben az csak néhány vezető zsebében landolt!
Mondok egy példát: van 5 alkalmazott, a teljes bérük legyen 2mFt, a bérfejlesztésre kap az intézmény 880 000Ft-ot, ebből megemelik kereken 1 fő fizetését 1 000 000Ft-ról 1 880 000Ft-ra. A bérfejlesztés sikeres volt, jön az újságcikk a tanárok 44%-os béremelést kaptak...
Az átlagos fizetés tényleg ott van, ahol te is írtad, nem is vitatkoztam veled emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!