Munka tényleg minden esetben érték?
Gimi és egyetem alatt csináltam nagyon nyomasztó diák munkákat, azok mentálisan nagyon rombolóak voltak: gyártósor stb.
Közben rájöttem, hogy ha a napi munka helyett inkább minden nap tanulok és nem csak a vizsgaidőszakban azzal is tudok pénzt keresni, tanulmányi ösztöndíjjal. Szóval ez jobb döntés volt.
Egy jó tanuló diákmunkával is tud ösztöndíjas lenni, bár lehet több időt szánva egy vizsgára jobb eredményre jut valaki.
Nem látom értelmét feszegetni.
Nyáron ki tanul pl.?! Nyelvet vagy bármit gyakorolni persze akkor is lehet, de az nem emel átlagot. Ezért jelzem
Ahogy jobbnak érzed!
Szerintem az. Persze mérlegelni kell mikor és mit, de ettől függetlenül nekem pl. marha jól esett pénzt keresni egyetem mellett. Szorgalmi időszakban nem dolgoztam, mert jó tanulóként, ösztöndíjként 60-70 ezer forintot minden hónapban kaptam. Mérnöknek tanultam, nagyjából egy félévet dolgoztam egy adatrögzítős melóban, aminek teljesítmény alapú bérezése volt. Kb. ugyanannyit tudtam vele összeszedni, mint a jó ösztöndíjjal, ellenben a tanulás rovására ment.
Nyaranta viszont tudtam normál munkaidős melót csinálni, azzal jó érzés volt összeszedni egy kis pénzt havonta. Akkor még teljesen mindegy volt mivel, értéknek éreztem.
Mostmár azért nem így vagyok ezzel. Ennek ellenére, ha megszorulnék, vagy beütne a krach a szakmámban, most is elvállalnék bármit, mert a semminél minden jobb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!