Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munka tényleg minden esetben...

Munka tényleg minden esetben érték?

Figyelt kérdés

Gimi és egyetem alatt csináltam nagyon nyomasztó diák munkákat, azok mentálisan nagyon rombolóak voltak: gyártósor stb.

Közben rájöttem, hogy ha a napi munka helyett inkább minden nap tanulok és nem csak a vizsgaidőszakban azzal is tudok pénzt keresni, tanulmányi ösztöndíjjal. Szóval ez jobb döntés volt.

2020. nov. 29. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
A munka értékét a piac határozza meg. 1 forint is érték, kérdés mihez viszonyítva.
2020. nov. 29. 19:42
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Tanulmányi ösztöndíj elég minimális, annyit én 1 hét alatt megkerestem diák munkával, de a tárgyaim is meglettek - főleg amelyek nem is relevánsak. Ami érdekelt azt természetesen komolyabban vettem.
2020. nov. 29. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
2. vagyok mm kb 50 ezer ft tanulmányit kaptam, elmentem 5-6 nap dolgozni és úgy is megvolt ez az összeg.
2020. nov. 29. 19:45
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
Nyilván az eredményben lesz az érték inkább, a munka akkor számít értéknek, ha nagyon nem tudják helyettesíteni. A gyári meló is van akinek értékes még számára is: elvan belőle, hasznosnak tudja magát, nem kell megszakadni. Teljesen relatív, és még időszakonként is egészen változó lehet egy-egy emberélet alatt.
2020. nov. 29. 20:29
 5/7 anonim ***** válasza:
41%

Egy jó tanuló diákmunkával is tud ösztöndíjas lenni, bár lehet több időt szánva egy vizsgára jobb eredményre jut valaki.

Nem látom értelmét feszegetni.

Nyáron ki tanul pl.?! Nyelvet vagy bármit gyakorolni persze akkor is lehet, de az nem emel átlagot. Ezért jelzem

Ahogy jobbnak érzed!

2020. nov. 29. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Optimalizálni kell.
2020. nov. 30. 00:20
 7/7 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem az. Persze mérlegelni kell mikor és mit, de ettől függetlenül nekem pl. marha jól esett pénzt keresni egyetem mellett. Szorgalmi időszakban nem dolgoztam, mert jó tanulóként, ösztöndíjként 60-70 ezer forintot minden hónapban kaptam. Mérnöknek tanultam, nagyjából egy félévet dolgoztam egy adatrögzítős melóban, aminek teljesítmény alapú bérezése volt. Kb. ugyanannyit tudtam vele összeszedni, mint a jó ösztöndíjjal, ellenben a tanulás rovására ment.

Nyaranta viszont tudtam normál munkaidős melót csinálni, azzal jó érzés volt összeszedni egy kis pénzt havonta. Akkor még teljesen mindegy volt mivel, értéknek éreztem.

Mostmár azért nem így vagyok ezzel. Ennek ellenére, ha megszorulnék, vagy beütne a krach a szakmámban, most is elvállalnék bármit, mert a semminél minden jobb.

2020. nov. 30. 09:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!