Miért jelennek meg újból ugyanazok az álláshirdetések egy hónapon belül?
Figyelt kérdés
Az miért van, hogy meg van hirdetve egy állás pl. októberben, látni linkedinen, hogy 70-80 ember jelentkezik rá, leadom én is a jelentkezésem, semmi visszajelzés tőlük, aztán eltelik 4-5 hét és ugyanaz a pozíció ugyanazzal a szöveggel ugyanaz az álláshirdetés megjelenik megint? Junior, pályakezdő álláshirdetésekről beszélünk, eddig 4 darab cégnél láttam ezt, 70-80 pályakezdő közül nem sikerül megtalálni a megfelelőt? :(2020. nov. 25. 19:17
1/8 anonim válasza:
Úgy tűnik, senki nem felelt meg. Vagy maszatolnak valamit.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen, előfordulhat, hogy senki nem felel meg, de ahhoz szerintem túl magas a jelentkezők száma, kb. 5% esélyt látok erre, inkább az utóbbit gondolom, csak hogy konkrétan mi állhat mögötte, erre lennék kíváncsi.
2020. nov. 25. 19:47
3/8 anonim válasza:
Marha sokan vannak, akik mindenre jelentkeznek ész nélkül. A 70-80 jelentkezőből simán lehet, hogy 40-nek közé nincs az elvárásokhoz. Nem ritka, hogy a jelentkező 80%a rögtön kuka.
4/8 anonim válasza:
Hogy mennyi a piackutató HRes.
Már egy csomót láttam. :(
5/8 anonim válasza:
Annyi ember kell, hogy nincs idejük átírni és specializálni, ezt is el tudom képzelni, mert nagyon sok munkájuk van. :(
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, biztos a HR gyakornoknak nincs ideje átírni a hirdetéseket :(
2020. nov. 25. 22:51
7/8 anonim válasza:
Hát pont ezek a junior/pályakezdő állások olyanok, hogy tényleg rengetegen nem felelnek meg. Aztán felvesznek mondjuk 4-et, abból 1 elmegy, 1 mégse felel meg, de közben meg a régiek közül is felmondtak hárman, mert amúgy a munka meg szar. Dolgoztam ilyesmi helyen, gyakorlatilag folyamatos volt a felvétel, egyforma pozíciókra.
8/8 anonim válasza:
Ahogy írták már, egyrészt piackutatás (csak a CV-ket gyűjtik adatbázis frissítéshez), másrészt nagy a fluktuáció a cégeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!