Hogy hívják azt az állást, ami kiadóknál helyesírási szempontból nézi át a szövegeket, és hogyan válhatok azzá?
Figyelt kérdés
2020. nov. 23. 10:17
2/11 anonim válasza:
Könyv lektor/szerkesztő/korrektor talán.
Egy bölcsész diploma alap.
3/11 anonim válasza:
Nagyon nagy munka volt rátalálni, kemény 0,001másodpercig tartott a rátalálni a google segítségével.
4/11 anonim válasza:
Másrészről még a kérdést sem tudtad helyesen leírni, innentől kezdve reménytelen!
5/11 A kérdező kommentje:
Mégis mi nem helyes a kérdésemben? Ha az ami-amely használat böki a csőröd, csak szólok, hogy hétköznapi beszédben már teljesen elfogadott amely helyett amit használni.
És nem, nem tudtam rákeresni, mert *nem tudtam, mi az állás pontos neve.* De bunkózz csak nyugodtan.
2020. nov. 23. 13:01
6/11 anonim válasza:
Magyar szakos diploma az alap, de a korrektorokat vállalkozóként szokták alkalmazni, legfeljebb a tizedük dolgozik munkaviszonyban.
7/11 anonim válasza:
Három könyvet kell ismerni nagyon:
- Gyurgyák János: Szerzők és szerkesztők kézikönyve
- A helyesírási szabályzat legutóbbi, 2015-ös kiadása
- Osiris Helyesírás
És igen, humán szakos diploma az alap hozzá, lehetőleg magyar szakos, nem csupán alapképzéses.
És nem, nem fogsz vele sokat keresni.
8/11 A kérdező kommentje:
Az ilyen állást nyilván érdeklődésből keresem, nem pedig meggazdagodási célból...
2020. nov. 24. 15:47
9/11 anonim válasza:
Bocsánat, hogy válaszoltam, nagyságos asszony...
10/11 anonim válasza:
Nagyon érdeklődő lehetsz, ha a nevét sem tudod a foglalkozásnak. Ez erős motivációra vall.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!