Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügy-számviteli ügyintéző?

Pénzügy-számviteli ügyintéző?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy egy pénzügy-számviteli ügyintéző:

-Mennyit keres kezdőként,kereshet tapasztalattal? X-től - Y-ig

-Mit foglal magába röviden?

-Mit csinál,csinálhat?

-Ezzel a szakmával hova tudnék elhelyezkedni?

-Érdemes közgazdaság szakon 5 év technikummal elvégezni?

A válaszokat előre is köszönöm?

2020. nov. 22. 18:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Itt már több kérdésnél is le lett írva, hogy ez igazából egy adatrögzítői munka, értékes tudást nem ad a képzés. A bérezése kb a garantált bérminimum (+10% max). Azt csinálja, amit a főnökei mondanak, leginkább fénymásol, iktat, felrögzíti a számlákat a rendszerbe. Nem mondom, hogy nem érdemes elvégezni, viszont ebből csak akkor fogsz tudni karriert építeni, ha megcsinálsz mellé egy rendes pénzügy-számvitelt, mérlegképest, ilyesmiket.
2020. nov. 22. 18:52
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
1 év alatt elvégzed és kapsz egy szakmát én kihagytam pedig közgazdász suliba voltam. volt olyan oszt társam, aki maradt, pénzügyi részlegre ment számlákat írogatni és tologatni havi nettó 200-ért :)
2020. nov. 22. 19:33
 3/16 anonim válasza:
18%
Érdemes, hisz nagyon szép alapot tud nyújtani, ha tovább folytatod később egyetemi szinten, vagy egyéb ráépülő képzéseken veszel részt.
2020. nov. 22. 19:34
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az első hozzászólónak igaza van, ez egy minimális tudást adó, tipikus zsákutca-képzés a többi hasonló "ügyintéző" tanfolyammal együtt. Időpocsékolásnak tartom, javasolt inkább belevágni a pénzügy és számvitel alapképzésbe, lehet csinálni levelezőn és megy munka mellett is, egyáltalán nem teljesíthetetlen, de nyilván több kitartás kell hozzá, mint a fenti képzéshez. Sokkal-sokkal többet fog érni minden tekintetben, valódi elhelyezkedési és fejlődési lehetőségekkel.
2020. nov. 22. 20:21
 5/16 anonim ***** válasza:
82%

Egyetemen 3,5 év a képzés, OKJ-n jelenleg 1,5 év, jövőre már 2 éves lesz az új rendszerben.

Szerintem megéri az egyetemi képzés, mert OKJ-val nem sokra mész.

2020. nov. 23. 07:15
 6/16 A kérdező kommentje:
Akkor 5 év technikum és utána egyenesen egyetem a legjobb választás?
2020. nov. 23. 13:09
 7/16 anonim ***** válasza:
60%
Ha mész egyetemre, akkor értelmetlen a technikum. Beszámíttatni nem fogsz tudni semmit sem, csak elcseszel vele egy évet. Érettségi után egyetem, aztán kész.
2020. nov. 23. 13:13
 8/16 anonim ***** válasza:
Kirakatrendező :(
2020. nov. 23. 14:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Bérszámfejtő is jó lehet
2020. nov. 23. 15:01
 10/16 A kérdező kommentje:
Bérszámfejtő sajnos nem tud érvényesülni(rokonom a példa)
2020. nov. 23. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!