Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az MLM mennyire kamu? És mit...

Az MLM mennyire kamu? És mit jelentenek ezek?

Figyelt kérdés

Repkednek a gyémánt, zafír meg sas managerek? Mit jelent?

Sok kép, meg videót készít pár ember saját magáról, hogy százmilliót keresnek, tele vannak autóval, de eléggé kirakatnak tűnik (flv). Eléggé szektásnak tűnik a dolog.

Van pár szerencsés, aki be tud palizni sok embert, és rajtuk gazdagodik meg?

2020. nov. 21. 11:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Van pár szerencsés, igen, bár én inkább gátlástalannak és tenyérbemászónak mondanám, továbbá számuk elenyésző azokhoz képest, akik buknak az egésszel. Az mlm lehúzás.
2020. nov. 21. 11:18
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Akik indítják, akik felül vannak, azok járnak jól. Te már nem fogsz.
2020. nov. 21. 11:22
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

Annyiban kamu, hogy egy hazugság eszményt próbálnak kommunikálni.

Azt ígérik hogy az, ami csak egy nagyon szűk rétegnek jön be, akinek meg van a megfelelő készsége, beszélőkéje, gyomra, szociális tőkéje, érzéke, szorgalma stb... az bárkinek bejöhet, az utolsó gizike takarítónéninek is ha igazán akarja.

Egyébként igen, erről az USA-ban könyv is született, ileltve több mlmből kivált vagy csak szimplán mlm kritikus speaker is mélyen latolgatja a témát, hogy az mlm behúzási módszerei gyakorlatilag szinte ugyan azok mint a fanatikus vallási szekták behúzási módszerei.

2020. nov. 21. 11:25
 4/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
58%

Ahogy látod, nem osztogatják a gyémánt meg akármilyen fokozokat mindenkinek. Egy országban 1-2 embernek. Ehhez viszont az kell, hogy az adott rendszerben te az első 10, maximum 20 tag legyél ÉS(!!!) a te módszered legyen az adott ország embereihez a legjobb, maximum legjobb 2-3. Nos, ez viszont nem fog menni másodállásban, kismamaként, diákként, lustaként, stb. Ilyenkor rengeteg időt, sokszor rengeteg pénzt kell befektetni, hogy később megtérüljön. És esetleg a 4-5. gyorsan bebukott rendszer fog valóban elterjedni.

Az ilyen huszadik (túlzás, mert már 4-5.) szinten kezdő kis halak kb azok, akik a gyárban a csavarokat meghúzzák. Ők esetleg a kismamák, a gyerekkel otthon lévők, akik másodállásban csinálják, stb. Nekik a befekett pénzük talán visszajön. Talán, és lassan. Míg mások - az ő munkájukból - addigra már kiskirályként élnek.

2020. nov. 21. 12:18
 5/14 A kérdező kommentje:

Értem, de ha az a cél, hogy eladjak egy terméket, minek nekem befizetni x összeget, könyvekre, videókra, szemináriumra?

Egy normalis értékesítési láncban sincs ilyen, hogy fozessek csak úgy be összegeket, és cserébe nem kapok semmit.

A kérdésem nyilván költői, mert egy országban megvan, hogy max. mennyi aloe vera szrt vesznek az emberek, így növekedni max ezekből a befizetésekből lehet.

2020. nov. 21. 12:33
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

Sok ilyen kérdés volt már itt. Akit valóban érdekel a téma, az sokkal jobban jár, ha először végig olvassa azokat. Azóta nem sok minden változott ebben e témában :)

Röviden: A MLM rendszerek (a laikusok keverik a piramis játékokkal) kb. olyanok, mint egy nagykereskedés. Bárki csatlakozhat és tovább értékesítheti a termékeket. Annyi különbséggel, hogy az MLM cég átvállalja a teljes infrastruktúrát: webshop, raktározás, postázás, kifizetés, stb. Persze nagyon leegyszerűsítve.

A legtöbb MLM cég nem szabja meg, hogy ki hogyan végezze a saját munkáját. Van egy konkrét szabályzat amit be kell tartani, de azon kívül mindenki azt csinál, amit akar, amit a lelkiismerete megenged: ha akar akkor drága autókkal pózol, ha akar akkor könyveket vásárol, videókat készít, szemináriumokra jár. Vagy más módszert alkalmaz. A cég ebbe nem szól bele.

Az is konkrétan le van írva a marketing tervben, hogy kb. milyen forgalom után, kb. milyen jutalékot fizet a cég. Bárki előre ki tudja számolni magának, hogy ha ennyi terméket értékesít, akkor ennyi lesz a jutaléka és a cég azt ki fogja neki fizetni. Az MLM cégeket qrvára nem érdekli, hogy ki hány óra munkát tesz bele, mennyit dolgozik. Csak a generált forgalom alapján fizet.

Nincs ebben semmi különös: aki úgy érzi, hogy képes forgalmat generálni olyan módszerrel, amivel csak akar, az belevághat. Aki nem, az ne akarja ezt dolgozni. Ennyi.

2020. nov. 21. 13:12
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
"A legtöbb MLM cég nem szabja meg, hogy ki hogyan végezze a saját munkáját."---és ezzel jogilag be is védi magát az etikátlan kereskedés, megtévesztés, hazudás, a terméket csodaszerként feltüntető kamu miatti bírságok ellen :)
2020. nov. 21. 13:45
 8/14 anonim ***** válasza:
76%

@13:45

Igen, nekem is egy volt munkatársam ilyen mlm-es hiéna volt, azokat főleg próbálta megkörnyékezni, akiknek valami tartós betegsége volt, hogy úgy mutassa be a bóvlijait, hogy az mindenkinek minden különböző bajára pozitív hatással lehet.

2020. nov. 21. 13:49
 9/14 anonim ***** válasza:
48%

Engem is összezártak 1 irodába egy ilyen félbolonddal, a BIO Spirulina alga kapszuláját próbálta nekem eladni, havi 60eFt-ra leakciózva.

60 kapszula, napi 2-öt kell bevenned, 0,5gramm alga/kapszula, 1000Ft/db!

Erre behoztam neki másnap a 10 literes akváriumot, amiről nem bírtam lekaparni a falára száradt spirulinát, üsse ki magát vele :)

2020. nov. 21. 13:54
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
ja, én is ismerek ilyen nyomulós hiénákat. Az ilyenek ne csodálkozzanak, hogy nem megy nekik a biznisz. Ezek általában az élet többi területén is ilyenek.
2020. nov. 21. 14:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!