Az MLM mennyire kamu? És mit jelentenek ezek?
Repkednek a gyémánt, zafír meg sas managerek? Mit jelent?
Sok kép, meg videót készít pár ember saját magáról, hogy százmilliót keresnek, tele vannak autóval, de eléggé kirakatnak tűnik (flv). Eléggé szektásnak tűnik a dolog.
Van pár szerencsés, aki be tud palizni sok embert, és rajtuk gazdagodik meg?
Annyiban kamu, hogy egy hazugság eszményt próbálnak kommunikálni.
Azt ígérik hogy az, ami csak egy nagyon szűk rétegnek jön be, akinek meg van a megfelelő készsége, beszélőkéje, gyomra, szociális tőkéje, érzéke, szorgalma stb... az bárkinek bejöhet, az utolsó gizike takarítónéninek is ha igazán akarja.
Egyébként igen, erről az USA-ban könyv is született, ileltve több mlmből kivált vagy csak szimplán mlm kritikus speaker is mélyen latolgatja a témát, hogy az mlm behúzási módszerei gyakorlatilag szinte ugyan azok mint a fanatikus vallási szekták behúzási módszerei.
Ahogy látod, nem osztogatják a gyémánt meg akármilyen fokozokat mindenkinek. Egy országban 1-2 embernek. Ehhez viszont az kell, hogy az adott rendszerben te az első 10, maximum 20 tag legyél ÉS(!!!) a te módszered legyen az adott ország embereihez a legjobb, maximum legjobb 2-3. Nos, ez viszont nem fog menni másodállásban, kismamaként, diákként, lustaként, stb. Ilyenkor rengeteg időt, sokszor rengeteg pénzt kell befektetni, hogy később megtérüljön. És esetleg a 4-5. gyorsan bebukott rendszer fog valóban elterjedni.
Az ilyen huszadik (túlzás, mert már 4-5.) szinten kezdő kis halak kb azok, akik a gyárban a csavarokat meghúzzák. Ők esetleg a kismamák, a gyerekkel otthon lévők, akik másodállásban csinálják, stb. Nekik a befekett pénzük talán visszajön. Talán, és lassan. Míg mások - az ő munkájukból - addigra már kiskirályként élnek.
Értem, de ha az a cél, hogy eladjak egy terméket, minek nekem befizetni x összeget, könyvekre, videókra, szemináriumra?
Egy normalis értékesítési láncban sincs ilyen, hogy fozessek csak úgy be összegeket, és cserébe nem kapok semmit.
A kérdésem nyilván költői, mert egy országban megvan, hogy max. mennyi aloe vera szrt vesznek az emberek, így növekedni max ezekből a befizetésekből lehet.
Sok ilyen kérdés volt már itt. Akit valóban érdekel a téma, az sokkal jobban jár, ha először végig olvassa azokat. Azóta nem sok minden változott ebben e témában :)
Röviden: A MLM rendszerek (a laikusok keverik a piramis játékokkal) kb. olyanok, mint egy nagykereskedés. Bárki csatlakozhat és tovább értékesítheti a termékeket. Annyi különbséggel, hogy az MLM cég átvállalja a teljes infrastruktúrát: webshop, raktározás, postázás, kifizetés, stb. Persze nagyon leegyszerűsítve.
A legtöbb MLM cég nem szabja meg, hogy ki hogyan végezze a saját munkáját. Van egy konkrét szabályzat amit be kell tartani, de azon kívül mindenki azt csinál, amit akar, amit a lelkiismerete megenged: ha akar akkor drága autókkal pózol, ha akar akkor könyveket vásárol, videókat készít, szemináriumokra jár. Vagy más módszert alkalmaz. A cég ebbe nem szól bele.
Az is konkrétan le van írva a marketing tervben, hogy kb. milyen forgalom után, kb. milyen jutalékot fizet a cég. Bárki előre ki tudja számolni magának, hogy ha ennyi terméket értékesít, akkor ennyi lesz a jutaléka és a cég azt ki fogja neki fizetni. Az MLM cégeket qrvára nem érdekli, hogy ki hány óra munkát tesz bele, mennyit dolgozik. Csak a generált forgalom alapján fizet.
Nincs ebben semmi különös: aki úgy érzi, hogy képes forgalmat generálni olyan módszerrel, amivel csak akar, az belevághat. Aki nem, az ne akarja ezt dolgozni. Ennyi.
@13:45
Igen, nekem is egy volt munkatársam ilyen mlm-es hiéna volt, azokat főleg próbálta megkörnyékezni, akiknek valami tartós betegsége volt, hogy úgy mutassa be a bóvlijait, hogy az mindenkinek minden különböző bajára pozitív hatással lehet.
Engem is összezártak 1 irodába egy ilyen félbolonddal, a BIO Spirulina alga kapszuláját próbálta nekem eladni, havi 60eFt-ra leakciózva.
60 kapszula, napi 2-öt kell bevenned, 0,5gramm alga/kapszula, 1000Ft/db!
Erre behoztam neki másnap a 10 literes akváriumot, amiről nem bírtam lekaparni a falára száradt spirulinát, üsse ki magát vele :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!