December 31-e irodákban, vállalatoknál munkanap?
Figyelt kérdés
Kereskedelemben nyilván az.
De irodákban, vállalatoknál is? Természetesen a délelőttjét kérdezem.
A munkanap áthelyezésről van több cikk is a neten, de nem említi. December 24 át van helyezve egy korábbi szombatra.
Van olyan, hogy egy cég azt mondja, hogy ő saját hatáskörben áthelyezi egy korábbi szombatra ezt a napot? (Már ha munkanap persze.)
2020. nov. 20. 13:31
1/11 anonim válasza:
Rendes munkanap. Ugyanúgy 5-ig fogok dolgozni, mint bármikor máskor. Nem hallottam még olyanról, hogy valaki egy random szombatra áthelyezné.
2/11 anonim válasza:
Igen, rendes munkanap, nem áthelyezve, hanem aznap. Amikor banki alkalmazott voltam, ott annyi volt a változás az év utolsó napján, hogy rövidebb ideig tartottunk nyitva.
3/11 A kérdező kommentje:
Oké, de nagy cégnél irodában dolgozol?
2020. nov. 20. 13:37
4/11 anonim válasza:
Én a második hozzászóló vagyok, és igen.
5/11 anonim válasza:
Egyes vagyok, igen, nagy cégnél irodában dolgozom. Persze lehet szabit kivenni, de úgy, mint egy "sima" munkanapon, meg kell lennie a létszámnak, nem mehet el három emberből kettő szabira. Kevesebb a munka aznap, de azért van.
6/11 anonim válasza:
A Szilveszter az egyetlen ünnepünk, amelyet nagy kezdőbetűvel kell írni. Ennek egyetlen oka, hogy ez egy keresztnév. És nem számít hivatalos ünnepnek. Ugyanolyan nap, mint bármelyik másik, csak ez az év utolsó napja.
Abban némileg eltér, hogy sok területen késő délután, este leállnak a cégek. Szenteste is hasonló a rend, de okkor nagyobb mértékű és korábbi a leállás.
7/11 anonim válasza:
Munkanap igen. Ha nem venném ki szabadságnak ugyanúgy dolgoznék mint bármelyik másik nap.
8/11 anonim válasza:
Munkanap. Nálunk kötelező szabadságra menni ilyenkor.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2020. nov. 20. 16:22
10/11 anonim válasza:
Mindenhol munkanap. Az, hogy mennyi meló van, cége válogatja. Van olyan, ahol leállás van és mindenkit szabira küldenek olyankor. Van, ahol van munka csak kevés és pl. délután kettőkor mindenki haza mehet, van, ahol nincs kevesebb meló, mint máskor és van, ahol ilyenkor van a nagy hajtás. Én szinte mindegyiket tapasztaltam már, a mostani helyemre épp az utóbbi jellemző, szilveszterkor még éjszakás műszak is van, mert meg kell húzni az év végét, hogy a jelentésekben szép legyen. Hogy miért nem osztják el ezt a hajtást az előtte lévő 3 hónapra, azt az ördög se érti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!