Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún miért kérdezik...

Állásinterjún miért kérdezik meg hogy párkapcsolatban él-e valaki vagy sem?

Figyelt kérdés
2020. nov. 15. 11:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%
Azért kérdezik meg, mert szeretik beleütni az orrukat olyan dolgokba, amihez semmi közük. Másik opció, hogy tesztelik, mennyire csicskulsz be, és válaszolsz a kérdésre, vagy visszautasítod.
2020. nov. 15. 17:47
 12/22 anonim ***** válasza:
50%

#1-es vagyok. Részemről nem azért írtam, amit, hogy az interjún nekiállj jogászkodni, egyszerűen csak azt tapasztalom, hogy nagyon kevesen vannak ilyenkor tisztában, mi az, ami a munkáltató részéről elhangozhat egy interjún, és mi az, ami nem.

Év elején amúgy én is sok interjún voltam, nálam inkább az volt, hogy nem direkt kérdeztek rá a tabu kérdésekre (már a korod is annak számít pl.), inkább próbálták kiugrasztani a nyulat a bokorból ("ugyan nem látom a CV-jében a születési dátumot, de 28 év az átlagéletkor a kollégáink esetében, nem tudom, ez megfelel-e önnek?"). Igaz, amikor egy ilyen kérdésre nem ugrottam rá ("persze, ez így megfelel nekem", válaszoltam), még úgy is tovább jutottam a következő körre.

Az is igaz, hogy most nem lehet úgy ugrálni a munkahelyek között, mint év elején, de ettől még nem árt, ha egy ilyen kérdésnél bekapcsol a belső riasztó, hogy ezzel a hellyel vigyázni kell.

2020. nov. 15. 18:28
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

"de ettől még nem árt, ha egy ilyen kérdésnél bekapcsol a belső riasztó, hogy ezzel a hellyel vigyázni kell."

ha valaki válogathat a helyek közül az vigyázhat is.

ha valaki örül hogy tán kell valahova az mire vigyázzon? annak le kell csapnia arra ami van.

2020. nov. 15. 18:31
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
Én teljesen meg tudom érteni, ha rajtam múlna, simán fel lehetne tenni bármilyen kérdést, hogy ne tippelgetni kelljen, hogy most mit akar kerülő úton kideríteni. Majd ha az állam nem tolja át a beteg/gyerekes munkaerőről való gondoskodást a munkahely nyakára, akkor ki lehet akadni azon, hogy tudni akarják, mennyibe fog ez nekik kerülni.
2020. nov. 16. 06:26
 15/22 anonim ***** válasza:
23%
Látom a csicskulási teszten itt jó sokan elbuknának! Vagy az itt válaszolók a munkáltatói oldalt képviselik, azért buzdítanak az ilyen szintű csicskulásra?
2020. nov. 16. 11:05
 16/22 anonim ***** válasza:
36%

Az a munkaerő, aki nem válogathat, nyilván azt hazudja ami éppen jól jön oda válaszként.

Az a munkáltató pedig, aki egy szülőképest vagy éppen kisgyermekes anyukát nem vesz fel a gyerek miatt, legalább ugyanúgy megszívhatja egy lézengő, késő, lusta, "rögtön felmondok" hozzáállású nem gyermekessel. Magyarországon a magyar tulajdonú cégek inkább így szivatják magukat, csak nehogy szüljön/kisgyereke legyen. Nyugat-Európában ez nem okoz gondot, rengeteg a rugalmas, részmunkaidős, távmunkalehetőség. Ott teljesítmény kell, itt meg készenléti csicska kell.

2020. nov. 16. 12:01
 17/22 anonim ***** válasza:
66%

"Vagy az itt válaszolók a munkáltatói oldalt képviselik, azért buzdítanak az ilyen szintű csicskulásra?"

Helyette azért mert aki ÖRÜL HOGY BÁRHOVA IS FELVESZIK, annak nulla választása van! vagy lemegy kutyába vagy éhen döglik állás nélkül.

Ennyit kéne felfogni.

2020. nov. 16. 12:05
 18/22 anonim ***** válasza:
75%
#16 Nyugat-Európában normálisak a törvények. Itt Magyarországon a törvényhozó tudja, hogy bármilyen terhet helyezhet a munkáltatóra, az emberek nagy része úgyis rühelli őket.
2020. nov. 16. 12:59
 19/22 anonim ***** válasza:
17%

"...mert aki ÖRÜL HOGY BÁRHOVA IS FELVESZIK, annak nulla választása van! vagy lemegy kutyába vagy éhen döglik állás nélkül.

Ennyit kéne felfogni."

17-es megválaszolta, hogy kik pontozták le azokat a válaszokat, ami arról szól, hogy nem kérdezhetnek a munkavállaló csaladi állapotára. Ez mutatja egyrészt a gyakoris "aktív" olvasók státuszát, másrészt prezentálja hogy milyen mélyre került ezeknek az embereknek a saját önbecsülésük, a saját státuszuk megítélése. Nem a munkáltatói interjúgyakorlatot tartjátok helytelennek, és itt mondjuk megírjátok, hogy sajnos tőlem is megkérdezték és lementem kutyába. Áhh.

Lepontozod a tényeket leírót és felháborodsz, hogy neked nincs választásod. Hát nem lennék a helyedben....de örömmel lennék a főnököd, mert kilóméterről szaglik,hogy te boldogan rabszolgáskodsz sza.r.ért is...Jó étvágyat hozzá!

2020. nov. 16. 14:29
 20/22 anonim ***** válasza:
54%

#19 Utoljára kb. harmincéves nőként kerestem állást. Olyan körmönfontan tették fel a "tervez-e gyereket" kérdést, hogy órákkal később esett le, hogy ezt kérdezték. Nem terveztem gyereket, és ha őszintén lehetne beszélni, ezt meg is mondtam volna, de ezzel, hogy nem kérdeznek rá, vagy csak célozgatással, bekerültem a "nő, tehát úgyis gyereket akar" kategóriába, ami az álláskeresési esélyeimet rontotta. A magánéletben is utálom a mellébeszélést meg amikor külön kódfejtő kell valakihez, munkában is értékelném az őszinteséget.

(Jelenleg vállalkozó vagyok, nincs alkalmazottam, tehát nem érint.)

2020. nov. 16. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!