Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen száraz és komplex...

Miért ilyen száraz és komplex az összes munkahely/munkakör? Miért nincsenek állások amelyek viccesek és egyszerűek? Vagy lehet rossz szakmát választottam?

Figyelt kérdés
Informatikusként végeztem és fél éven belül ez már a 2. állásom, de annyira száraz és elvont volt eddig minden amit a betanulás alatt tanultam, hogy rossz nézni. Már az egyetemi tárgyak is nehezek voltak, amikor csak példafeladatokat kellett programozni, de a munkahelyen már baromi bonyolult számlákkal/céges adatokkal/kimutatásokkal/elemzésekkel és mindenféle szír-sz*r dokumentációs sz**ságokkal és ticketing majomkodással kell foglalkozni meg help-desk-elni olyan elvont dolgokkal kapcsolatban amit meg se értek. A betanulás alatt ráadásul még időm sincs leírni mert folynak az információk, míg az egyetemen egy definíción képes voltam egy órát is agyalni otthon mert volt időm mindenre és felkészülni a vizsgákra is a saját tempómban. Az első és a második cégnél is olyan munkám van, ahol undorító számlázást is kell érteni meg a műszakok/feladatok/problémaforrások összefüggéseit. Jobb lett volna nőnek születni és mentem volna dajkának vagy cukrásznak. Vagy nincs az informatikának olyan ága, ami színes, vicces, kreatív és egyszerű? Webfejlesztés is gondolom elég száraz legalábbis a kódolási része. Amúgy gazdinfós vagyok, de csak kényszerből tanultam, igazából a mai napig nem tudom mit akarok (photoshop/grafika/animáció talán érdekelne ha már szakmától nem akarok eltávolodni nagyon, de abból úgyse lehet megélni alkalmazottként (sose találok ilyen állásokat a környéken) talpraesett pedig nem vagyok, hogy vállalkozzak totál kezdőként és magamtól nem is vagyok annyira kreatív más mondja meg nekem mit kell csinálni). Javasolnátok valamit, ami érdekes és vicces, de egyben könnyű? Lehet bármilyen más könnyen kitanulható szakma.

2020. nov. 11. 17:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ami egyszerű, azt bizony előbb-utóbb automatizálják, főleg egy IT cégnél. Ebben a szakmában minden bonyolult lesz, ezért lehet vele sokat keresni. Sok ember - sajnos - sosem tapasztalja meg, hogy milyen szellemileg elfáradni, nekünk meg majdnem minden nap ilyen.
2020. nov. 11. 19:22
 12/17 A kérdező kommentje:
#11: Na ezt gyűlölöm én. Alibi munkát akarok! Olyan legyen mint anno általánosban, hogy leülöm a napot, aztán délután hazamegyek és másnap megint 8-ra és hétvégén pihi anélkül hogy bárki baxtatna. Mit érdekel engem, hogy nem dolgozik az agyam. 60 éves koromig úgyis tök ép lesz. Utána meg már semmi nem érdekel.
2020. nov. 11. 20:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, rohadtul kikészíti az embert, amikor alibi munkát végez. 1-2 hétig poén, meg laza, de aztán elkezd kattogni az agya:

- Kevés pénzt kapok, nulla előrelépési lehetőség, nem tudok fejlődni, mi lesz velem 5-10 év múlva?

- Mivel semmit sem ér a munkám, ezért bármikor pótolható vagyok.

- Hidd el, hogy nagyon hamar haszontalannak kezdenéd érezni magadat, mert semmi értelmeset nem csinálsz.

De ha nem alibi munkára vágysz, hanem egyszerű és kis felelősségű munkára, ahol gályázol 8 órát, megmondják hogy mit csinálsz, aztán hazamész és tojsz az egészre, akkor gratulálok, tiéd a világ! Gyári állások, árufeltöltő állások, lehetsz hamburgerpogácsa forgató meg tudom is én mi. Az ország túlnyomó többsége ilyen munkát végez, bár ezeknél is szinte mind áll az, ami az alibi munkáknál: rohadtul hamar beleunsz és könnyen pótolható leszel.

2020. nov. 11. 22:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy gyárba. Csak nem 300+ nettód lesz, mint junior programozóként, hanem 100.
2020. nov. 11. 22:37
 15/17 A kérdező kommentje:
#14: Sztem megéri. Junior programozóként hiába keresek +200-at, pár év múlva költhetem a pénzt pszichiáterre meg szemüvegre, mivel agyonzsigerelt szellemi rabszolga leszek. Gyári munkával meg magam csendességében legalább lehúzhatok kb. 10 évet amíg bírom és senki nem baxtatja az agyam. Addig meg akár még okosodhatok is és kitanulhatok estin egy új szakmát.
2020. nov. 12. 11:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Már most pszichiáterre lenne szükséged.
2020. nov. 12. 11:43
 17/17 anonim ***** válasza:
96%
Hát akkor menjél, kit érdekel?
2020. nov. 12. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!