Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Titeket nem bosszant hogy egy...

Titeket nem bosszant hogy egy tanulatlan vállalkozó milliókat keres?

Figyelt kérdés

Van néhány vállalkozó ismerősöm, milliókat keresnek, de mindenféle rosszindulat nélkül némelyik olyan buta mint a föld.

Amit csinálnak ahhoz aránylag értenek, de amúgy a kapa kilóg a szájukból. A témájuk kimerül abban hogy kit dugnának meg, milyen kocsit vesznek, meg mi volt a tegnapi meccsen.

Ilyenkor elgondolkozok hogy egy orvos, mérnök, közgazdász, tanár...éveket tanul, idegen nyelvet beszél, intelligens, aztán a töredékét keresi.

2020. nov. 10. 18:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Leszarom.
2020. nov. 10. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:
74%

Egyrészt ne csak a pillanatnyi helyzetet nézd. Sokuk csak jókor volt jó helyen, mikor elindította a vállalkozását, és 100-ból épp ő volt az egy, akinek sikerült, sokuk pedig simán bukik egy rosszabb időszakban, mert ezek ritkán előre tervezős típusú emberek. Sok ilyen vazzevállalkozót láttam már csődbe menni.

De egyébként attól, hogy faragatlan a stílusa, nem biztos, hogy buta, illetve attól, hogy más dolgokban buta, még csinálhatja jól, amit csinál, miért ne keresne akkor sokat?

2020. nov. 10. 19:05
 13/20 anonim ***** válasza:
25%
Ha jól sejtem, építőipari vállalkozókról beszélünk. Nézd majd meg őket jövő ilyenkor ;)
2020. nov. 10. 19:30
 14/20 anonim ***** válasza:
49%

Nem nagyon izgat, mert én is keresek ennyit, csak az a különbség, hogy én meg is dugom a csajokat. Valszeg mert nem bűzlök meg vagyok mocskos egy munkanap végén, és a kapa se esik ki a számból, ha csajozásra kerül a sor.

10: Kőműves actimel, vagyis tipli, kis műanyag dobozkában kevert vagy vodka, esetleg rum.

2020. nov. 10. 19:47
 15/20 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk csavaros kiflinek hívják. Vagy tüskének.
2020. nov. 10. 20:01
 16/20 anonim ***** válasza:
69%
Miért zavarna, ha én is milliókat keresek? Semmi közöm más fizetéséhez.
2020. nov. 10. 20:22
 17/20 anonim ***** válasza:
55%
Igen , bosszant , de ez van. Annyit teszek, hogy amit lehet magam megcsinálok, utána olvasok dolgoknak az interneten, több vállalkozótól kérek megoldási javaslatot , árajánlatot és ezek után döntök. Sok idő és utánjárás , de csak így lehet elkerülni a felesleges pénzkidobást és a hiénákat . 2 példa . Egy volt munkatársam, ismerősöm aki a gyárban 150.000 Ft körül keresett havonta, pár éve vállalkozó lett és nyáron nagyon drága árajánlatot adott a fürdőszobánk vízvezeték szerelésére. Egy másik szerelőt választottam, az ismerős órabére visszaszámolva 40.000 Ft. lett volna... . 2. Pl. a lakásban a gázkazán , fűtés vacakolt. A 7 éves Bosch fali kazánt 2 vállalkozó ki akarta cseréltetni kondenzációsra 850.000 -ért. A cserének , papír munkáknak ennyi az ára O.K. Egy harmadik szerint a hiba a radiátorokban volt, mindet le kellett volna szerelni, 3-at újra cserélni és a fűtéscsöveket átmosni 400.000-ért. A negyedik választott szerelő 120.000-ért átmosta egy milliós géppel, vegyszerekkel bontás nélkül az egész rendszert , pár alkatrészt kicserélt és beszerelt egy mágneses szűröt 50.000 Ft-ért munkadíjjal és csodák csodája működik a fűtés. Azonos probléma amit a 850.000 Ft-os kazáncsere meg sem oldott volna, mert a csőrendszer volt eliszaposodva. Ennyit a szakikról..
2020. nov. 12. 13:24
 18/20 anonim ***** válasza:
48%

Nem! Attól csak még csodálatra méltó. Olyat tud ami nem tanulható. A talpraesettség is ilyen. Valószínűleg örökletes.

De az is igaz, hogy vmennyi szerencse is kell az élethez, mindenhez még az egészséghez is!

Sok művelt ember nem vállalkozó típus úgymod. Beérik egy jobb fizetéssel, így érzik magukat jól, ha irányítják őket.

Ninvs ezzel baj, sokszínű a világ!!!

2024. márc. 21. 10:35
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az jobban zavar, hogy milliárdos gazdálkodó rokonaim amellett, hogy buták, de még fenn is hordják az orrukat, és lenéznek másokat.
2024. márc. 21. 12:10
 20/20 anonim ***** válasza:
48%

19 Pénzért nem adnak észt max. tájékoztatást,információt,ahogy rátermettséget, talpraesettséget se.

Hiába okos ha nem sokra vagy majdnem semmire se megy vele.

Bár ez is mindenkinek mást jelent. Valakinek az átlagos fizu is Kánaán, valkainek a 20.vállalkozás is kevés.

Ki mibe született, ki milyennek született.

Egyébként a majomság a divat manapság.

Művelt is lehet buta a pénzhez vagy naív az emberekhez.

Míg az oskolázatlan prszt nem hagyja magát anyagilag átverni.

Lehet előbb tudott pénzt számolni mint helyesen írni vagy csak írni. Ilyen is van!!!

2024. márc. 21. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!