Miért van az, hogy a tanároknak vészesen alacsony fizetése van?
10-es
Személyiség kérdése valszinűleg rosszul tudta magát eladni
Kaptam magasabb ajánlatot is az évek során, pedig nem kerestem, másrészről extra nettó 60-80eFt-ért nem fogok váltani több okból kifolyóan.
1) Jelenleg nem fizetek albérletet, egy kis falusi 2 szobás házam van, egyedül élek, havonta 30-60eFt között költök, így a téli időszakban is marad közel 90eFt-om.
2) Nem iszom, nem dohányzom, így az emberek kb. 95%-ával szemben előnyből indulok megélhetés terén. Dohányzás esetén kapásból 50 000-el többet kéne keresnem, a piásokat meg ne is említsük!
3) 1,8kW-os napelem rendszeremre bár nem fedezi a teljes fogyasztásomat, de arra elég volt, hogy 2017-ben 44e-re, 2018-ban 17,5e-re, 2019-ben 39e-re csökkentse a számláimat, idén még 54kW túltermelésben vagyok.
4) Kertészkedem, állatokat is tartok, gyümölcsfáim is vannak, költözés esetén ez is megszűnne.
5) 80e-es extra fizetés esetén, ha költözni kellene és albérletet fizetni már negatívba jönnék ki a jelenlegihez képest, még egy szobabérlés esetén is!
6) Tudom-tudom ezzel sokakat megbotránkoztatok, szeretem a tanári munkát!
A kezdő tanárok fizetése valóban alacsony, így nem is sokan kezdik el a tanári pályát illetve sokan el is hagyják néhány év után. Nincs utánpótlás, így a pedagógustársadalom el fog öregedni.
Sajnálom, hogy sokan az összes tanárról ilyen rossz véleménnyel vannak. Én nem értek velük egyet. Szerintem vannak nagyon jó tanárok is.
Ismerős fizetése 21 év tanítás után pedagógus 2. minősítéssel, egyetemi diplomával és osztályfőnöki pótlékkal bruttó 400 ezer Ft. Ha mestertanár akkor br 100 ezerrel több. Igaz ezért le kellett nyomni 21 tanévet. A tanárnak együtt kell tanítania Lakatos Richárdót, Újgazdag Ubult, Debil Pistikét és Zseni Zsoltit. Minimális eszköz van a tanárok kezében. Ezért aki szídja őket, vagy irigykedik rájuk nyugodtan menjen el egy borsodi faluba tanítani. Gyanítom, hogy az első nap után felmondana.
"Ezért aki szídja őket, vagy irigykedik rájuk nyugodtan menjen el egy borsodi faluba tanítani. "
De miért mennék?? Bammeg elmegyek SÓDERT lapátolni egy építkezésre és többet kapok mint egy tanár 20 év meló után!!
És ha már 5 évet ülök egy egyetemen miért nem olyat tanulok amivel lehet is keresni?
Kedves 7-es!
Ezt írtam:
"Nem tudok hozzászólni érdemben, csak azt tudom, hogy..."
"Én mást tapasztaltam. Mondjuk, Ők nem "kezdők" voltak, és a túlóráikról sem tudok semmit, az igaz..."
Tehát nyugodtan odaírhattál volna egy olyasmit csak, hogy a kezdőknek ennyi a bére. Ezt a részt kihagyhattad volna-> "Ki keres ott annyit na KI?" :)
"Az előttem megfogalmazott vélemények lehet kicsit erősek, bár általánosságban én sem vagyok túl jó véleménnyel a pedagógusokról. "
egyáltalán nem erősek. mérnök irodában dolgozom, és legbutább ügyfeleink a tanárok.
ezen az oldalon is égbekiáltó baromságokat hordanak össze, épp most láttam egy kérdést, ahol tanár értetlenkedett, miért keres többet egy mérnök, hiszen 3 évet tanul főiskolában, míg tanárt 5-öt:D
elhiszem, hogy rosszulesik a tanároknak, de 95%-uk buta magológép, akit egy a versenyszférában 1 hónap után kihajítanának.
ezen kívül nem nagyon látható eredménye a munkájuknak (tisztelet a kivételnek), igaz, ez a megbukott magyar oktatási rendszer hibája is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!