Miért van ennyi sérült, kibírhatatlan ember a programozó szakmában?
Engem őszintén nem érdekel a tudás, ha mellé a másik megalázóan vagy csapatmunkára alkalmatlanul viselkedik. Nem tudok úgy rábízni senkire semmilyen másokhoz kapcsolódó munkát, aki ilyen, mert szánalmasan viselkedik és akadályozni tud csak. Ahhoz képest, mekkora egyesek arca, nagyon keveset tudnak ahhoz, azzal is úgy viselkednek, mintha szuperképesség lenne.
Miért csinálja ezt sok ember az IT-ben? Elég néhány szakmaspecifikus csoportra vagy fórumra ránézni, egy kérdésre nem bírnak normálisan válaszolni. Ha kezdő teszi fel, azért, ha képzettebb az illető és konkrétabb a kérdés, akkor pedig hozzá nem értőként is válaszolnak 2 lekezelő mondattal és ha az illető nem érti az alapján, akkor hülye.
Névtelen fórumozók körében ez tényleg megvan, viszont a való életben én teljesen mást tapasztaltam. Egyetemi csoportokban egy pontosvesszőt írt el valaki, és azért sem kapott lebaszást, hanem segített mindenki ahol tudott. Munkahelyen szintén: nagyképű emberrel egyáltalán nem találkoztam, mindenki nagyon alázatos a szakma iránt, és tisztában vannak vele, hogy senki nem tud mindent.
De lehet csak szerencsém volt az emberekkel.
A szakmai fórumok azért szakmaiak, mert nem látják szivesen a kívülállókat. Ez így van más szakmák esetében is.
Az itt, vagy más programozói fórumokban megforduló válaszadók többségének ráadásul nem is szakmája a programfejlesztés.
Az is behatárolja a válaszadóknál az alaphagot, amikor köcsög lajcsika idejön és követelőzik, hisztizik a kis pöcs, hogy valaki írja már meg helyette a háefjét öt perc alatt, mer' ugye mér' is ne.
Az én megfigyelésem szerint éppen ellenkezőleg van ez, mint ahogy te írod. Ebben a szakmában tényleg abszolút jellemző az önzetlenség, a segítő szándék.
Szakmai viták mindig is vérre mentek, de ez minden más szakmában is így van. A különbség annyi, hogy az informatikai fórumokból több van az interneten, ezért jobban kitűnnek.
A tanulság: Ne a fotelben ülve vond le a következtetéseket a szakmáról.
Különben levelező listákon sokkal kulturáltabb szokott lenni a légkör, mert ott az ember igyekszik megtartani a hitelességét.
azé me szakembörök :D
Melyik szakmaspecifikus csoportra vagy fórumra gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!