Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért várja el sok pályakezdő...

Miért várja el sok pályakezdő végzettség nélküli ember, hogy annyit keressen egyből mint aki már sok-sok éve dolgozik és felépített egy vállalkozást is?

Figyelt kérdés

Ki jön valaki a középiskolából semmi tudás nélkül és egyből sok pénzt akar mint aki már le tett valamit az asztalra, ezt látják a TV-ben vagy mi ez a nagy változás az utóbbi években??

Meg a másik, hogy miért gondolja egy munkás akit betanít az ember meg tanítja , hogy ugyanannyi pénzt érdemel mint aki előteremti a munkát meg foglalkoztatja?

Honnan jönnek ezek a tévhitek manapság? Még 5 éve se volt ez tapasztalható, ennyire butul a nép az internet meg a TV miatt vagy mi ennek az oka?

2020. nov. 2. 18:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Fordítva közelíteném meg a kérdést, mit gondolnak egyes munkáltatók, hogy ha pályakezdőt nem vesznek fel, vagy csak éhbérért, akkor honnan lesznek nekik a jövőben tapasztalt alkalmazottaik. Én is voltam anno pályakezdő, tudom miről beszélek, most már kellenék azoknak is, akik anno elutasítottak, vagy olyan bért ajánlottak, amiből a lakhatás nincsen meg, most meg kifizetnék az átlagbér háromszorosát is...
2020. nov. 2. 19:03
 12/27 anonim ***** válasza:
88%

"de falun ahol szülőkkel lakik az ember ott nagyon jó életet lehet élni minimálbérből is!"

Baromi jó élet, ha esélye sincs, hogy valaha elköltözzön, családot alapítson. De legyen hálás a helyi földesúrnak, hogy néha még kap egy fél disznót is. Te vagy az Lölö?

2020. nov. 2. 19:04
 13/27 A kérdező kommentje:

Én most pont pályakezdőket kerestem, de ők fél milliós meg több százezres bérekről álmodoztak itt falun!!! Ennyit még Budapesten se kapnának a semmi végzettségükre , fizikai munkára!!

Én nem keresek sokszor fél milliót most a vírus alatt , úgy , hogy én már régóta csinálom és saját pénzem öltem ebbe meg embereket , családokat tartok el azzal hogy munkát adok nekik!

2020. nov. 2. 19:06
 14/27 A kérdező kommentje:
Megörökli a szülői házat idővel és lesz saját háza! Ez itt így működik aki meg albérletezni akar az elmegy úgy is nagy városokba mert itt nincs olyan!
2020. nov. 2. 19:07
 15/27 anonim ***** válasza:
89%

Az előbb írtad, hogy minimálbért fizetsz, azért a félmillió és a minimalbér között elég sok átmenet van.

Nem, nem te tartasz el családokat, azok magukat tartják el azzal, hogy eladják a munkájukat neked. Nem feudalizmus van elvileg, hanem kapitalizmus, ahol a munkáltató-alkalmazott egy kétoldalú viszony. Ha így beszélsz az alkalmazottaidról, hogy eltartod a családjukat, és legyenek ezért hálasak, akkor szólok, hogy te nem vállalkozó vagy, hanem földesúr vagy rabszolgatartó. Ne csodálkozzunk hogy ahol csak ilyen munkáltatók vannak, onnan menekülnek a fiatalok.

"Megörökli a szülői házat idővel és lesz saját háza! "

Ja, nyilván a szülők addigra meghalnak, amíg még a gyerekeik szülőképes korban vannak, valamint minden családban csak egy gyerek van.

Szerinted milyen jövőkép az, hogy minimálbérért dolgozik a helyi "vallalkozónál", akinek persze egész életében hálásnak kell lennie, hogy dolgozhat.

Az a baj, nagyon el vagy tévedve, pont a hozzad hasonlók miatt megs mindenki Budapestre vagy külföldre.

2020. nov. 2. 19:13
 16/27 anonim ***** válasza:
88%

Mit idegeskedsz?

Ha nem tetszik dolgozz te fullba.

Nemis értem mit képzeltek, mint vmi Istenek ugy viselkedtek.

Nem nem vagy az és bárki bármikor eljuthat arra a szintre és te is bármikor leeshetsz arról a nagy lóról.

Ugy viselkedj és ugy fizess ahogy magadnak tennéd ha a helyébe lennél.

A másik az h sok munkáltatónak fogalma sincs a leanről, kajzenről , csak arra van esze h kevés fizut adjon, pedig sok pénzt spórolhatna ha ezeket ismerne. pápá

2020. nov. 2. 19:15
 17/27 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem neked sincs fogalmad ezekről amiket irtam , azért gondolkodol ennyire primitiven és azt hiszed az egyetlen spórolási lehetőség az az h kevés fizut adsz. Na ez mutatja azt h kevés a tudásod
2020. nov. 2. 19:18
 18/27 A kérdező kommentje:

Minimálbért csak a belépő kap! Aki itt van már 5-6 éve az közel 200 ezret keres ami itt a környéken a legjobb fizetés ráadásul BEJELENTVE!

De látom honnan szedik ezt a fiatalok, itt lógnak interneten aztán elhitetik velük, hogy a semmi tudásra majd több száz ezreket kapnak egyből!

Maximum ha diplomás jó végzettsége van és Budapesten van!

2020. nov. 2. 19:23
 19/27 A kérdező kommentje:

Én többet dolgozok mint az embereim! Minden nap 4-kor kelek és délután 5-6 órakor jutok számítógép közelbe!

2020. nov. 2. 19:24
 20/27 anonim ***** válasza:
88%

Létezik olyan is h kommunikáció.

Hiába adsz 200e-t ha csak szar beosztásokat tudsz csinálni nekik, és rengeteg egyéb tényező van. Hiába ragadsz ki 1 magyarázatot és szidod őket.

Ök is emberek nem robotok, és ha nem szeretettel foglalkoztatod őket menekűlni fognak mind. Az is akiről azt gondolod h biztos maradna.

2020. nov. 2. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!