Miért várja el sok pályakezdő végzettség nélküli ember, hogy annyit keressen egyből mint aki már sok-sok éve dolgozik és felépített egy vállalkozást is?
Ki jön valaki a középiskolából semmi tudás nélkül és egyből sok pénzt akar mint aki már le tett valamit az asztalra, ezt látják a TV-ben vagy mi ez a nagy változás az utóbbi években??
Meg a másik, hogy miért gondolja egy munkás akit betanít az ember meg tanítja , hogy ugyanannyi pénzt érdemel mint aki előteremti a munkát meg foglalkoztatja?
Honnan jönnek ezek a tévhitek manapság? Még 5 éve se volt ez tapasztalható, ennyire butul a nép az internet meg a TV miatt vagy mi ennek az oka?
"de falun ahol szülőkkel lakik az ember ott nagyon jó életet lehet élni minimálbérből is!"
Baromi jó élet, ha esélye sincs, hogy valaha elköltözzön, családot alapítson. De legyen hálás a helyi földesúrnak, hogy néha még kap egy fél disznót is. Te vagy az Lölö?
Én most pont pályakezdőket kerestem, de ők fél milliós meg több százezres bérekről álmodoztak itt falun!!! Ennyit még Budapesten se kapnának a semmi végzettségükre , fizikai munkára!!
Én nem keresek sokszor fél milliót most a vírus alatt , úgy , hogy én már régóta csinálom és saját pénzem öltem ebbe meg embereket , családokat tartok el azzal hogy munkát adok nekik!
Az előbb írtad, hogy minimálbért fizetsz, azért a félmillió és a minimalbér között elég sok átmenet van.
Nem, nem te tartasz el családokat, azok magukat tartják el azzal, hogy eladják a munkájukat neked. Nem feudalizmus van elvileg, hanem kapitalizmus, ahol a munkáltató-alkalmazott egy kétoldalú viszony. Ha így beszélsz az alkalmazottaidról, hogy eltartod a családjukat, és legyenek ezért hálasak, akkor szólok, hogy te nem vállalkozó vagy, hanem földesúr vagy rabszolgatartó. Ne csodálkozzunk hogy ahol csak ilyen munkáltatók vannak, onnan menekülnek a fiatalok.
"Megörökli a szülői házat idővel és lesz saját háza! "
Ja, nyilván a szülők addigra meghalnak, amíg még a gyerekeik szülőképes korban vannak, valamint minden családban csak egy gyerek van.
Szerinted milyen jövőkép az, hogy minimálbérért dolgozik a helyi "vallalkozónál", akinek persze egész életében hálásnak kell lennie, hogy dolgozhat.
Az a baj, nagyon el vagy tévedve, pont a hozzad hasonlók miatt megs mindenki Budapestre vagy külföldre.
Mit idegeskedsz?
Ha nem tetszik dolgozz te fullba.
Nemis értem mit képzeltek, mint vmi Istenek ugy viselkedtek.
Nem nem vagy az és bárki bármikor eljuthat arra a szintre és te is bármikor leeshetsz arról a nagy lóról.
Ugy viselkedj és ugy fizess ahogy magadnak tennéd ha a helyébe lennél.
A másik az h sok munkáltatónak fogalma sincs a leanről, kajzenről , csak arra van esze h kevés fizut adjon, pedig sok pénzt spórolhatna ha ezeket ismerne. pápá
Minimálbért csak a belépő kap! Aki itt van már 5-6 éve az közel 200 ezret keres ami itt a környéken a legjobb fizetés ráadásul BEJELENTVE!
De látom honnan szedik ezt a fiatalok, itt lógnak interneten aztán elhitetik velük, hogy a semmi tudásra majd több száz ezreket kapnak egyből!
Maximum ha diplomás jó végzettsége van és Budapesten van!
Én többet dolgozok mint az embereim! Minden nap 4-kor kelek és délután 5-6 órakor jutok számítógép közelbe!
Létezik olyan is h kommunikáció.
Hiába adsz 200e-t ha csak szar beosztásokat tudsz csinálni nekik, és rengeteg egyéb tényező van. Hiába ragadsz ki 1 magyarázatot és szidod őket.
Ök is emberek nem robotok, és ha nem szeretettel foglalkoztatod őket menekűlni fognak mind. Az is akiről azt gondolod h biztos maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!