Mit tehetek én és mit tehet a munkáltatóm?
Márciusban kezdtem egy munkahelyen, egyből 2 hét karanténnal, mert a kislány lebetegedett és senkit nem engedtek dolgozni a családból.
Utána kiderültek dolgok a munkahelyemen, hogy mégsem minden az aminek ígérték. Időközben kiderült, hogy a mandulámat ki kellene műteni, de járvány miatt ezt nem teszik meg. Ezáltal, hogy folyamatosan gyulladásba van a mandulám, volt hogy nem tudtam menni dolgozni. A főnöknek volt egy elbeszélgetése velem, hogy már unja, többet voltam otthon mint dolgozni (Kiszámoltam közel sem voltam annyit itthon), módosítani fogja a szerződésemet, ha a gyerek miatt kell otthon lennem (asztmás, szintén rossz mandulákkal) akkor meg keres mást stb stb. Egyszerűen már nem érzem magam jól ott, én vagyok a fekete bárány. És végül lebetegedtem, tipikus covid tünetek, a háziorvos rendelte a teszteket, szerencsére negatívak lettek. Most jött meg az utolsó negatív eredmény, 3 hetet ültem itthon, jövőhéten már mehetek szerda körül dolgozni.
Viszont nagyon egyértelmű, hogy arra fogok bemenni, hogy elém tolják a papírt(Már keresik az utódom hirdetésekkel). A kérdésem erre irányulna:
A szerződésem határozott idejű, 30 napos felmondási idővel.
-Közös megegyezés papírt aláírnátok-e?
-Módosíthatja a szerződést egyoldalúan?
-Ő felmondhat-e nekem azért, mert beteg voltam?
Egyáltalán mit írhatok alá vagy mit nem? Most ebben a helyzetben teljesen tanácstalan vagyok. Illetve ami még fontos vállalkozás miatt kell a 8 óra munkaviszony.
-Közös megegyezés papírt aláírnátok-e?
Igen, de ne tedd
-Módosíthatja a szerződést egyoldalúan?
Nem. Egyoldalúan nem lehet munkaszerződést módosítani
-Ő felmondhat-e nekem azért, mert beteg voltam?
Igen, de jár a felmondási időd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!